onsdag 25 december 2019

Äntligen på plats i nya köket!

Först och främst - en riktigt GOD JUL och god fortsättning önskar alla våra köksbesökare!


Nu är vi äntligen så gott som färdigflyttade, det enda som återstår är lite finlir som att hänga tavlor och lampor, och efter några veckors flyttröra så är vi rörande överens om att någon flytt inom de närmsta 25 åren blir det inte! Herrejisses vilket jobb, men tack och lov så glöms det snabbt och nu njuter vi för fulla muggar av vår nya lya - som vi trivs! Sedan vi fick nycklarna i slutet av november har vi kladdat färg på i princip alla väggar. De enda som inte fått någon make-over är badrum och klädkamrarna (jepp, vi har två!), asat flyttlådor, packat upp och ner inför den slutgiltiga flytten som gick förra helgen med hjälp av våra fantastiska vänner och familjemedlemmar - TACK!


Det har tillagats en del halvfabrikat och blivit några restaurangbesök de senaste veckorna, det sticker vi inte under stol med (man ska inte göra det jobbigare än vad det redan är), men nu är ordningen återställd och både spis, ugn och diskmaskin är invigda och flitigt använda! 
Första godsaken att prova nya ugnen med var en av våra favoriter ugnsbakad brietårta och det gick alla tiders bra! 


Brietårtan följdes snabbt av en annan gammal höjdare, krämig tacogratäng


som i rask takt följdes av storfavvisen Janssons frestelse


Allt som oftast har flera av de senaste måltiderna i vårt nya kök (som vi förresten upplever som gigantiskt stort jämfört med vårt förra!) plötsligt avbrutits av att en av oss hoppat upp från stolen (okej, hoppat är väl att ta i...) för att rätta till, flytta eller vända något, för att sedan raskt åter hamna på stolen igen och helt lugnt fortsätta att äta... 


En och annan härva har så klart också uppstått under tiden, några mer tålamodsprövande än andra, men dom har vi lyckats reda ut och lösa efter hand på bästa vis.


Vårt vardagsrum går numera i en mörkare grå färg, ungarna har fått sin nya plats därinne och dom verkar trivas riktigt bra där.

Efter att dom fått bo in sej några dagar var det dags att flyga ut på upptäcktsfärd och efter att ha inspekterat alla rum trivs de båda nu bäst i vardagsrum och kök, så klart 😉😉


Igår hade vi Ankis familj här på jullunch och på dom bjöd vi ett lite förminskat julbord. Vi blir inte så många när vi samlas numera och eftersom Freddy och Arantxa är i Mexico över jul och nyår så blev vi ännu färre, men vi lyckades få det gott och trevligt ändå! Det är gästen som gör festen, oavsett om de är 3 eller 30! 


Så till sist, innan vi tar tag i årets juldag och ser vad den har att bjuda oss på, vill vi gärna tipsa er om en god cava upptappad i en fantastiskt tjusig flaska som just nu är designad av Camilla Thulin. True Colours är namnet, vi har njutit av den tidigare och gör det gärna igen, och ger även gärna bort den i "gå-bort-present" eftersom den både är god och vacker att titta på! Utseendet just nu passar helt perfekt till både jul- och nyårshelg, tycker vi!

Och nu gott folk, nu stämplar vi ut från vårt internetkök för dagen. Promenadskor och regnkläder ska på, en välbehövlig julpromenad står nämligen näst på tur!
Ha nu en fortsatt fin julhelg, ta det försiktigt om ni ska ut i trafiken och ta hand om varandra!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!