tisdag 23 mars 2010

Varm smörgåstårta

Dagens kvällsmat blev en gammal goding; Fyllt formfranska, en varm smörgåstårta närmare bestämt. Detta receptet är ett som Anki växt upp med och som vi båda kan bli sådär akut sugna på ibland. Tänk på att ställa det långt ner i ugnen annars bränner man brödet lätt.

Fylld formfranska
1 formfranska
2 hackade tomater
1 dl äppelcider
1 dl majonäs
1 bit strimlad purjolök
1 burk tonfisk i vatten
2 dl riven ost (gärna lagrad)
2 dl riven parmesanost
salt, peppar och oregano
Skär av ett lock på brödet, gröp ur innehållet och blanda samman med övriga ingredienser. Fyll brödet med röran och ställ nere i ugnen på 200 grader ca 45 minuter.

Enkelt och gott att servera med sallad till, perfekt för en sen tisdagskväll. Nu väntar soffa och tv på sällskap...

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

5 kommentarer:

  1. Oj!! Det var längesen!! Gjorde mamma ibland när vi var små. Med köttfärssås och jordnötter!! Såååå gott!!!

    SvaraRadera
  2. Varm smörgåstårta är ju himla gott, eran variant låter smarrig.

    SvaraRadera
  3. Vilken grej! Jag skulle hemskt gärna vilja se ett foto på detta som-jag-aldrig-har-hört-talas-om! :-D

    SvaraRadera
  4. Älskar varm smörgåstårta! Brukar göra med hönökaka/polarkaka och baconröra som fyllning, supergott! Er variant lät heller inte fel, är övertygad om att jag skulle gilla den :)

    SvaraRadera
  5. tina; Vi lovar att det kommer en repris av receptet och då även ett foto. Detta var i begynnelsen av vårt bloggande så det var lite si och så med fotograferingen...

    Malin; Visst är det gott med varm variant, baconröra låter som något vi borde testa.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!