måndag 22 mars 2010

Stekt strömming med varm äppelsallad

Så allihopa, då var det ny vecka igen, helgen är över för denna gången och det är åter vardagslunk. Veckorna rasar iväg, tänk snart är det påsk och ny månad igen... Har ni planer för påsken eller tar ni den som den kommer kanske? Vi har lite planer gjorda och det blir både tid att umgås med familjen och med vänner, massor av god mat och dryck och förhoppningsvis härligt vårväder! Förra året var vi i Stockholm över påsken och då var det rena sommarvärmen, vi satt i kortärmat på uteserveringarna och lapade både sol och öl, känns väldigt avlägset nu. Vi håller tummarna för att det blir en lika varm påsk i år!


Så till dagens middag, vi har precis ätit sill med varm äppelsallad och det var hur gott dom helst. Tyvärr är det många som backar för att äta sill till middag, många säkert pga alla ben, men inte vi. Steker man bara sillen riktigt ordentligt så tycker vi inte man märker av benen, så prova en gång om ni inte redan har gjort det.

Stekt sill med varm äppelsallad
300 g sill
1 pkt bacon
1 rött äpple
1 rödlök
1 bit purjolök
2 msk flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
hackad persilja
Strimla och stek baconet, låt rinna av på en bit papper. Kärna ur äpplet och skär i smala klyftor. Skär rödlöken i tunna klyftor och strimla purolöken. Stek äpple, rödlök och puro utan att det får färg och lägg sen tillbaka baconet i stekannan. Häll i vinäger och honung, salta och peppra och låt småputtra några minuter. Stek under tiden sillen, först på skinnsidan, och krydda med salt och peppar. Strö persilja i äppelröran och servera till sillen och kokt potatis.

Så, ge nu sillen en chans och prova att servera till middag en dag!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!