onsdag 12 maj 2010

Enkel kaka

I dag blir det inte så mycket matlagning här i Mårtenssons kök. Anki ska på övernattning med barnen på förskolan där hon jobbar. Där kommer det att serveras spagetti och köttfärssås till middag och till efterrätt blir det glass, maränger och chokladsås, mmm. Håkan, som blir gräsänkling, ska fräsa en biff som han ska äta klyftpotatis och beasås (Lomanders som vanligt) till. Men i morgon, då ska vi festa på en fiskrätt med rödspätta som det var riktigt länge sedan vi hade till middag, alldeles för länge sen faktisk.

Men vi vill ju inte lämna er utan ett recept från oss så vi tänkte dela med oss av ett superenkelt recept på en smarrig kaka. Det är så enkelt att det till och med har fått namnet "Enkla kakan":

Enkla kakan
2 ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
Frukt eller bär efter eget tycke och smak, t.ex äppelklyftor, blåbär eller björnbär.
Pärlsocker
ev. kanel (främst till äpplen)
Smör
Vispa samman allt och slå en smord ugnsfast springform.
Häll på frukten eller bären, strö över pärlsocker och klicka på smör.
Grädda i ugnen på 175 grader tills den är färdig ca 25-30 minuter, känn med provsticka.

Enklare än så kan det knappast bli, eller hur? Kanske något att festa på nu när det är lite helgdag sådär mitt i veckan. Hur har ni det med er ledighet, passar ni på att vara långlediga denna helgen, som Anki, eller jobbar ni kanske rent utav alla dagarna, som Håkan gör?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

2 kommentarer:

  1. Det låter smarrigt! Men jag som inte är så där haj som ni i köket blir genast orolig när det inte står hur länge den ska vara i ugnen... Kan ni säga på ett ungefär?

    SvaraRadera
  2. Kära Malin, tänkte inte på det... Men efter tillagningen (vad gör man inte för sina läsare...) så står tiden i receptet. Blir lätt så när det är ett recept man ofta gjort att man höftar lite här och där. Hoppas det blir bra när du provar det.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!