måndag 10 maj 2010

Köttfärssås

I dag har vi varit och tittat på en lägenhet, en bostadsrätt med en enormt stor balkong, men dit vill vi inte flytta. Dels var den dåligt planerad så den kändes mindre än lägenheten vi bor i nu och dels så var det nog lite för hög medelålder i resten av husets lägenheter. Så vårt sökande efter nytt boende fortsätter, inte för att vi sitter i sjön men vi skulle gärna vilja ha lite större plats och en bättre utemiljö.

En ny dator har vi investerat i idag, en liten minipc som vi enkelt och lätt kan ta med oss när vi är på resande fot, vilket händer bland. Vi har kollat runt ett bra tag nu men känt att det inte varit någon brådska med inköpet och det lönade sej att hålla ut, datorer sjunker otroligt fort i pris har vi märkt. Men nu står den på soffbordet och Håkan håller på att installera och dona med den. Första resan den ska få följa med på blir till Thailand när vi reser dit i juli och vi hoppas den ser fram mot det lika mycket som vi gör... Perfekt att ta med så vi kan uppdatera er även när vi är på annan adress, eller hur?

Till middag serveras det i kväll pasta och köttfärssås, hederlig husmanskost. Vi har faktiskt helt slutat att köpa köttfärs, istället köper vi helt kött, t.ex högrev, när det är billigt och så maler vi det själva. Då vet vi vad vi får i färsen och det känns mycket bättre. Köttfärssås finns det säkert lika många recept på som det finns tillagare och vi brukar göra på olika sätt. I kväll blev det så här;

Köttfärssås
400 g oxfärs
1 hackad rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kalvfond
½ - 1 dl vatten
några färska basilikablad
1 tsk oregano
1 lite burk skivade champinjoner
1 riven morot
½ tärnad röd paprika
500 g krossade tomater
2 msk chilisås
salt och peppar
ev. några stänk maggisås
Fräs upp färs, vitlök och rödlök. Häll ev. över i en större gryta och tillsätt alla övriga ingredienser utom  maggisåsen och basilikan (om den är färsk, är den torkad så låt den gå i nu också). Låt såsen puttra under tiden som pastan kokar färdigt, ca. 10 minuter, och ta i basilikan de sista 5 minuterna. Smaka av med salt, peppar och ev. maggisås. Servera till pasta.


Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!