måndag 13 september 2010

Stekt sill med stuvad purjolök

Även om det inte är tisdag kan man äta fisk så i dag blev det sill/strömming till middag för vår del. Ett recept som vi tror vi hittat i ICA Buffé som vi inte tidigare har provat men som vi garanterat kommer att laga till fler gånger. Snabbt och enkelt var det, perfekt för en vardagsmiddag:


Strömming/Sill med stuvad purjolök
300 g sill/strömming
1 dl stark senap
1 tsk socker
1 krm salt
½ krm peppar
rivet skal från 1 citron
Klipp bort ryggfenan på sillen om det inte redan är gjort.
Blanda samman senap med övriga ingredienser och vred det på insidan av fisken.
Lägg samman sillarna 2 och 2 med senapsröran mellan och panera i ströbröd.
Stek fisken i rikligt med smör och neutral olja, 2-3 minuter per sida.

200 g strimlad purjolök
2½ dl matlagningsgrädde
redning på vetemjöl och mjölk
Förväll purjolöken 3-4 minuter, häll av vattnet låt den sedan småputtra i grädden 10 minuter.
Red av till önskad konsistens.
Servera sillen med kokt potatis, stuvad purjolök och ev. överbliven senapsblandning.

Vi har sagt det tidigare men det tål att upprepas, sill/strömming är en god och nyttig fisk som dessutom är relativt billig att köpa. Den kan varieras i det oändliga, kall, varm och inlagd!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

2 kommentarer:

  1. Jag har också ätit fisk idag, men det var torsk med äggsås i källarvalvet på Årstiderna! Med ett glas vin till! :)

    SvaraRadera
  2. Ibland kan verkligen husmanskost vara hur gott som helst. Ser smaskigt ut på fotot!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!