tisdag 2 november 2010

Grova ostfrallor med bakpulver

Det var precis vad det blev av detta.

Eftersom det är tisdag så fick det bli soppa till kvällsmat och till soppan ville vi ha bullar. För er som hängt med oss ett tag så vet ni kanske att vi gillar när det går snabbt att baka och när det inte ska jäsas en massa gånger, det är ju faktiskt inte alltid man har den tiden. Då är bakpulverdeg ett bra alternativ, men bullarna är allra godast när de är nya. Ett nytt bullrecept som vi hittat i en tidning fick det bli (även om vi ändrade lite):

Snabba bullar  8 stycken
4½ dl vetemjöl
½ dl kruskakli
½ dl havregryn
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl mjölk
8 skivor ost, gärna med stark smak (om du gillar det)
Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt därefter mjölk och olja. 
Rör samman degen och lägg den på ett mjölat underlag. 
Dela degen i 8 bitar och lägg dom på en bakplåt med bakplåtspapper på. 
Lägg en skiva ost på varje bulle och grädda bullarna mitt i ugnen på 250 grader i ca 12 minuter. 

Fler recept på bröd och bullar som inte ska jäsa hittar ni här, här och här.

Soppan då? Ja det receptet kommer någon annan gång.

I morgon är Anki ledig, det blir lite träning på gymet blandat med tvättning och brevskrivning. Håkan ska jobba och börjar därför nu oroa sej för ovädret som han hört ska komma in över Skåne i morgon. Ingen höjdare att cykla 1 mil i storm såvida inte vinden blåser på rätt håll i båda riktningarna...

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

10 kommentarer:

  1. Har nog bara bakat julbröd och scones utan jäst hitills. Men detta kan man ju prova nån gång när det är brådis!

    SvaraRadera
  2. Frostrosor: Ja, det är bra att ha nåt på lut när det ska gå undan.

    SvaraRadera
  3. Nä, det ska gudarna veta! Jag hade bara regnjacka med till jobbet idag och blev dyngsur på nedre delen av kroppen på väg hem från jobbet. Kände hur vattnet rann ner i skorna medans jag trampade på i motvind!! Yrk!!! Tur att det inte var i morse....

    SvaraRadera
  4. Har också lite svårt för det där med att det ska jäsa ;) Älskar nybakt bröd men att det ska behöva ta sån tid... så jag ska testa något av era bakpulverrecept. Ha det bra och hoppas ni inte blåser bort i stormen.

    SvaraRadera
  5. Nu har jag kapat ert kycklingrecept här nedan och tänkte prova det imorgon. Hoppas det går bra om jag lägger ut det på bloggen. Naturligtvis anger jag källa.

    -Skogly
    http://smaskelismaskens.blogspot.com/

    SvaraRadera
  6. Sofie; Det är vid sådana stunder man känner at man lever, minst sagt...

    Kaksmulan; Gör du det så får du nybakat medebums!

    Erika; Så klart du får kapa receptet och lägga ut det, helt ok. Hoppas du gillar det, ska bli kul att läsa vad ni tyckte.

    SvaraRadera
  7. Det är bra som du säger att det finns snabba brödbak att ta till ibland. Ikväll ska jag lägga lite gott i blött för att sedan kunna baka imorgon - tvärtemot snabbakat alltså. :)
    /Åsa

    SvaraRadera
  8. Alltid kanon med snabbröd, inte alltid man har tid med långjästa bröd.

    SvaraRadera
  9. ni ska bara veta vilket väder det har varit i göteborg idag. när jag åkte till jobbet åskade det och regnade. hua! och dödens död. klarade ni er från orkan?

    SvaraRadera
  10. Må gott; Misstänker ett långbak hos dej.

    Cupcakesfluffan; Ja det är perfekt vid tidsbrist.

    Charlotta; Ingen orkan än, men det har blåst friska vindar, haglat och regnat, isch!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!