måndag 14 november 2011

Medelhavsinspirerade torskpaket.

Så var det dags för en ny vecka, kära läsare, nya insatser och friska tag! För vår del körde vi igång veckan med fisk på menyn, på svarta tavlan stod det att den skulle vara inpackad i folie och så fick det bli. Denna gången blev det helt och hållet efter våra egna huvuden, lite idéer från oss båda. Håkan tyckte vitlök och fetaost skulle passa bra, Anki önskade tomater, haricovert och örter. Så vår fantasi tillsammans med en kylskåpsrensning resulterade i denna goda och smakrika middag:

Mårtenssons inpackade torsk   2 port   2-3 paket
1 pkt (400 g) torskfiléer
6 coctailtomater eller 2 vanliga
1 stor morot
10 cm zucchini
några buketter broccoli
4 haricoverts/paket
några skivor rotselleri
2 vitlöksklyftor
tärnad fetaost i olja, gärna medelhavskryddad
basilika, oregano
salt och vitpeppar
1 msk vitt vin eller pressad citron/paket
aluminiumfolie
rapsolja eller olivolja
Skiva moroten, tomaterna, zucchinin och rotsellerin i tunt. Dela broccolin i mindre buketter och skala vitlöken.
Dra av 2-3 bitar aluminiumfolie stora tillräckligt för att få plats med fisk och övriga ingredienser (våra bitar var ca 30 cm långa). Droppa lite olja på folien och pensla ut. Lägg en bit fisk på folien, lagom för en portion, och krydda den med örter, salt och peppar. Riv över lite vitlök.
Lägg därefter på grönsaksskivor, broccolibuketter, haricoverts och osttärningar efter eget tycke och smak. Ringla över lite av oljan som osten låg i, ca 1 msk. Knöla ihopa sidorna på folien så det blir som en båt, häll på vinet eller citronsaften och förslut paketet helt. Gör ett eller två paket till.
Ställ paketen i en ugnsfast form och ställ in det mitt i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. Ta ut och kolla så fisken är vit och fast i köttet.
Servera gärna med crème balsamico ringlad över.

Lite discokänsla över mat som är tillagad i aluminiumfolie, nästan så den skulle tillagas och käkas till fina hits från  70-talet... kanske Abbas "Gimme, gimme, gimme" hade passat bra? 

Har ni inte någon av ingredienserna hemma, eller helt enkelt tycker att det skulle smaka med något annat i paketet så är det fritt fram att ändra i receptet. Bara er fantasi sätter gränser, om ni vi hälla på coca cola, skiva ner bananer eller lägga på en rabarb så ska vi inte hindra er... :)

Så avslutar vi med ett tips på en alldeles perfekt burk med salladsost i, en burk som man oftast hittar i vår kyl. Den är av märket Euroshopper och osten ligger i olja tillsammans örter och kryddor, bl.a rosépeppar, timjan, basilika och vitlök. Visserligen är inte osten så salt och krämig som en fetaost, men till matlagning av detta slaget passar den hur bra som helst:


Så där ja, då har ni fått både musiktips, recept och osttips i dag. Inte illa, eller hur?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

12 kommentarer:

  1. Foliebakat är alltid gott! Speciell på grillen på sommaren :)
    Inte illa att en måndag få tre saker i ett ;)

    SvaraRadera
  2. Mm, ser ljuvligt gott ut! Har problem med att göra något roligt med torsk/ vit fisk i allmänhet. Detta ska jag testa!

    SvaraRadera
  3. Tack för kul inspiration, ser gott ut Hej H

    SvaraRadera
  4. Fast det är väl broccoli i paketet? Ser vansinnigt gott ut och måste härmas någon dag. Samon och jag älskar sånt här ju.

    Kram på er rara!

    SvaraRadera
  5. Det är alltid gott med foliepaket, det blir så saftigt och gott och så lätt att variera. Detta paketet ni gjort här verkar jättegott!!

    SvaraRadera
  6. Gott!! Blev bjuden på ett liknande paket på en tjejmiddag för ett tag sedan. Såå gott!
    Ost-tipset tar jag till mig!

    SvaraRadera
  7. Kylskåpsrensning är det bästa! Och gott med fisk i folie, det har jag inte ätit på evigheter!

    SvaraRadera
  8. Det ser ut att ha blivit riktigt gott:)) Har ar det ocksa kyl-och frys rensning pa gang p.g.a. flytt:))

    SvaraRadera
  9. Amy; Nej, det var väl inte dåligt med tre olika, på en måndag o allt:)

    Kanel; Tack!

    Tess; Tack, hoppas du gillar det.

    Minmans; Tack!

    Lena; Ja, det är ju det, lite fel i ingredienslistan, men av någon anledning fick vi till det i beskrivningen... Tur du är vaken o håller reda på oss! Härma på du bara. Kram.

    Tina; Ja, det blir verkligen saftigt. Tack.

    Sofie; Visst är det gott. Ja, varsågod ta du!

    Hanna; Visst är det, och ofta godaste! Fram med folien!

    Nena; Tack! Låter spännande med flytt, perfekt tid för lite rensning, både här och där!

    SvaraRadera
  10. Finfina paket det där. Är så gott att ha i lite vad man tycker om och har hemma. Och Berra och jag bockar och bugar för det goda paketet som kom med posten! Korven var jättegod! Vi vill också kunna göra god ölkorv...

    SvaraRadera
  11. Remsan; Men visst! Varsågoda, så kul att den smakade. Vi får kanske ta och hålla en kurs här hemma i köket, köra med övernattning och all inclusive...:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!