onsdag 9 januari 2013

Snabba och enkla bullar.

När vi läser rubriken så förstår vi att den lätt kan misstolkas, så redan nu vill vi klargöra att det inte finns någon som helst anledning till oro för att bullarna ska rymma från er, de springer ingenstans. Att baka dom går däremot snabbt, ja till och med rekordsnabbt och inte ens en nanosekunds jäsning krävs. Mät upp, rör samman och klicka ut på en plåt, in i ugnen och ut med dom efter en tio, tolv minuter. Done!
Degen blir kladdig och ska så vara så vräk inte i mer mjöl och tro att ni ska rulla några perfekta bullar, då blir dom garanterat torra som snus.

Våra bullar hade nog behövt att gräddas någon ynka minut till, men hungern var outhärdlig och tog helt enkelt över så därför är de lite bleka... Men det är ju faktiskt insidan som räknas, utseendet spelar inte så stor roll - är det inte så man säger? Goda var dom i alla fall och passade så bra till soppan som vi hade i tallrikarna, som var god även den. Blir ni nyfikna på soppan och receptet så hittar ni den här, inte första eller sista gången vi kockar den.


Lättbakade bullar utan jäsning,   4 stycken
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl siktat dinkelmjöl
1 msk hela linfrö
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl kesella
1 tsk salt
Blanda samman båda mjölsorterna med linfrö och bakpulver.
Rör i ägg, kesella och salt och blanda samman ordentligt.
Klicka ut 4 bullar på ett bakplåtspapper på en bakplåt och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10-15 min.

För övrigt så får gärna minusgraderna återvända snart igen för idag gav vi oss ut i ösregnet och investerade för framtiden! Vi har inhandlat raggsockegarn så nu behöver vi inte frysa när nästa köldknäpp behagar att komma. Nej, vi ska inte sticka dom själva för det ska Lisas mamma göra åt oss, mycket kan vi göra själva men vid strumpstickning går gränsen. Och vad tror ni, hur mycket ska vi nu sätta på att det kommer att vara plusgrader fram tills nästa vinter? Men det gör ju inte så mycket för då är vi rustade i tid den vintern i alla fall!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

32 kommentarer:

  1. Goda frallor! Eller som ni skåningar säger, bullar :) Perfekta till soppa ju!

    Jag tror (tyvärr kanske man ska säga) att det kommer en köldknäpp till. Februari brukar komma med ett bakslag så... För min dl är jag nöjd med snön som var! Nu kan våren komma ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart det är bullar:) Har faktiskt aldrig tänkt på att vi säger olika där runt om i landet, det är så härligt att det är så!

      Vi får väl egentligen också säga tyvärr för visst föredrar vi vår, fast när raggorna är klara ändrar vi kanske oss:)

      Radera
  2. Imorgon ska det bli bullbak här minsann, men planen är söta och smöriga bullar! ;)

    SvaraRadera
  3. Gott med hembakat och till soppa mums:)
    Ni behöver nog sockorna ska ni se än är inte vintern förbi v4 när det är Hindersmässa/marknad här då är det alltid kallt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, de hör verkligen ihop.
      Jo tack, det har blivit minus här nere igen nu...

      Radera
  4. Perfekt med snabba bullar till soppa! Måste jag testa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det och de är oerhört snabba! Testa på!

      Radera
  5. Vad gott med nybakta frallor till soppan. Perfekt med snabbak när det gäller vardagsmaten.

    Hoppas ni har kommit in i vardagen igen efter alla helger!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det får gärna gå undan mitt i veckan.
      Vi gör vårt bästa:)

      Radera
  6. Gärna fortsatt gråväder i Göteborg, tack! Jag cyklar hellre i regn än på blankis...

    Frallorna låter mumsiga - nu blev jag sugen på en kvällsmacka (inte bra). Snabba bullar får man hålla i, annars blir det andra bullar. Kram på er, goingar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch ja, att cykla på halt underlag är inget som uppskattas!
      :)
      Kramar till dej också!

      Radera
  7. Snabbt är bra, även om jag gillar att baka bröd som tar lite längre tid. Men bra att ha ett snabbt recept när man blir sugen på bröd och inte har hemma :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det bra med snabbrecept när andan faller på:)

      Kramar

      Radera
  8. Smidigt med snabba bakverk! :)
    Har kollat runt lite hos er och hittat jättegoda frökex! Ska baka dessa vid något tillfälle! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, oerhört! Så bra, dom är verkligen riktigt goda.

      Kramar

      Radera
  9. My kind of baking :-)

    Har sett på väderkartan att ni inte verkar ha det mysigaste vintervädret direkt och att minusgrader skulle uppskattas. Vi ligger på strax under nollan och det är väl ok. Vi slipper slask och regn i alla fall...

    Vad härligt med "hemstickade" raggisar!

    kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Misstänkte det:)
      Jo då, minus har det blivit och det är så mycket trevligare än blasket och gråvädret som varit tidigare. Bara snön håller sej borta så...

      Kramarna

      Radera
  10. Bröd utan jäsning låter helt klart som nåt för mig! Jag har sällan tålamod att vänta på jäsningen när jag bakar bröd, vilket leder till att jag (tyvärr!) väldigt sällan bakar bröd. Det ska det bli ändring på! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så är det här också, dåligt med tålamod på den fronten:) Men det går ju så lätt att råda bot på!

      Radera
  11. Förstår att ni gillar dessa... ingen jäsning ;)

    Minusgrader har vi idag, brrr!

    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du känner oss ganska bra vid detta laget:)
      Kramar

      Radera
  12. Bröd i min smak! Jag är sällan så planerande att jag bakar bröd... så då är dessa med bakpulver bra för mig. Det blir lite tröttsamt med sconesvarianten...
    Idag är det minsann kallt här i göteborg (ja någon minus iallafall), så vill ni använda raggisarna är det "bara" att komma hit!

    Kram på er, hoppas eran helg blir fin!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det faller liksom på så där bara här också!
      De graderna har vi fått ner till oss också nu, så raggorna blir väl använda snart:)

      Kramar

      Radera
  13. Hmm, de där ligger bra till att bli testade som morgondagens fredagsmys. Vi brukar ju göra scones, men det där va nåt lite annorlunda. Kesella har inte väckt några varmare känslor här i huset tidigare, kanske byter vi ut den mot turk-yoghurt, om det kan funka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att höra, hoppas de föll i god mun! Kan det säkert göra, vi håller tummarna.

      Radera
    2. Vi gjorde dem igår och åt till pulled pork med rotsaks-strips. Det var väldigt gott! Ska göra en ny omgång inom kort, med yoghurt istf kesella, bara för att testa. :)

      Radera
    3. Så kul att ni gillade bullarna! Klart ni ska testa med yoghurt, rapportera gärna.

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!