söndag 15 december 2013

Veckans meny går i nyårsfirandets tecken!

Helt rätt, ni läste inte fel alls, vi tänkte faktiskt att ett nyårstema kunde få ersätta veckans matsedel denna söndag. Vi vet nämligen att det just nu söks flitigt efter tips på mat som kan passa bra att ringa ut det gamla, och in det nya, året med och därför kände vi att några olika förslag från vårt kök kunde vara på sin plats i dag.

Vi har letat i våra receptarkiv och under mycket plågande former lyckats enas om fyra alternativ till förrätt, varmrätt och efterrätt... Skulle ni nu inte tycka att våra förslag faller i på läppen så får ni hojta till, så ska vi göra vårt bästa med att försöka hjälpa er hitta det ni skulle föredra:)

Men alltså så börjar vi från början och hälsar välkomna till festen med några drinktilltugg: 
smördegsinbakade varianter, bl.a oliver, ölkorv och jalapenos

Efter välkomstdrinken serverar vi våra förrättsförslag: 

Varmrätterna så, dessa tyckte vi kunde passa bra:

Har ni plats för efterrätt? Så klart ni har och dessa bjuder vi på: 

Och som om det inte räckte med dessa många valen så hittar ni en komplett meny här (varmrätt och efterrätt) och här (drinktilltugg och förrätt) från förra årets "förnyårsafton"
Tidigare förslag för nyårsmiddag hittar ni här.

En oerhört regnig tredje advent bjuds vi Ystadbor på idag och för Håkans del har en några timmar spenderats på jobbet. Det är ju snart dags för julmatsruschen att gå av stapeln och den kräver sina förberedelser, runt 230 kilo julskinka har slängts in i röken idag! Dessutom har morgondagens leverkorvstillverkning förberetts då ca 100 kilo leverkorv ska göras på GeMa-livs - och det är bara början...
Anki har inte hanterat någon form av mat alls idag (om man bortser från frukosten då), istället har det varit finbesök av Hasse som behövde trimma håret inför kommande julfirande.

Nu avrundar vi eftermiddagen med att ställa oss i köket och laga till den där shepherds pajen vi tipsade er om i söndags,
ha en fortsatt skön söndag och en bra vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

14 kommentarer:

 1. Åh, så mycket gott! Nu blev jag hungrig!
  Här regnat det också hela dagen...
  Ha en fortsatt fin tredje advent (även utan snö...)
  Kramar!
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, trevligt att det gillas, Lana:)
   Hoppas du har detsamma,
   kramar

   Radera
 2. Tjoho vad många kanonbra tips! Jag snor säkert ett eller två till nyår här )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjoho så bra:) Sno på du bara, det är därför de är här!

   Radera
 3. Ojoj, vilken meny alltså! Ja nyår får man ju snart också börja tänka på.... tiden går alldeles galet för fort! Ja, regn och varmt har det varit här också.... som sagt, känns mer som augusti än december tycker jag. Önskar er en fin kväll och kommande vecka, trots mycket som ska göras på GeMas. Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst går det snabbt Amy, det är ju så vi knappast hinner med... Det ska tydligen har något med åldern att göra, sägs det, det där med tidens hastighet som ökar... phö säger vi om det:)
   Runt 7 grader har vi här nere, alldeles för varmt om du frågar oss, men Håkan är tacksam så länge snön väntar falla tills julafton.

   Tackar, hoppas du får detsamma,
   kramar på dej!

   Radera
 4. Låter som fantastiska förslag alltsammans! Men tänk att i år kan jag luta mig tillbaka och behöver inte ens sno något av recepten! Igår fick jag nämligen veta att vi ska bli bjudna på "lokal" av dotter och måg. Så har jag aldrig firat nyårsafton förr, så det ska bli spännande. Ha en fin vecka och jobba dig inte fördärvad Håkan! Du får ju inte tuppa av i korvsmeten! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det låter väl som ett oerhört trevligt och lyxigt nyårsfirande, vilken dotter och måg du har! Hoppas att det blir en riktigt lyckad och smarrig nyårsafton, kanske får vi läsa om den hos dej sedan?
   Ska försöka att inte hamna i smeten, hälsar Håkan :)
   kramar till dej, Kjersti

   Radera
 5. massa gott där. Ja nyår kommer i rasande fart. I år kommer jag fira min fars 60 årsdag på nyårsafton. Och jag antar att det förväntas att jag ska stå för maten;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst gör den, det kunde gott vara lite tid mellan högtiderna samtidigt som det är oerhört trevligt med långledigheter (för de av oss som har möjlighet till det:). Stå för maten låter väl som nåt som du fixar lätt, en kanoners 60-års present också ju!

   Radera
 6. Va?! Menar ni att jag måste välja ut en meny själv och tillaga den? Jag som tänkte att jag kunde välja ut rätter bland era förslag (om det går välja bland allt gott), ni tillagar och jag dyker sedan upp som gäst. Deal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst, det var lite så vi hade tänkt från början... Men visst, du får mer än gärna dyka upp så ska vi se om vi kan tillgodose dina önskemål:)

   Radera
 7. Ja, det är väl snart dags att börja tänka nyår. Men jag tänkte njuta av julen först. Men huvudet försöker skena iväg. Blir ingen storslagen fest utan en enkel middag skulle jag tro. Men gott vill man ju äta och dessert finns det ALLTID plats för! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl precis så det är - skenar det inte här så skenar det där:) Och dessert - alltid!

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!