torsdag 2 april 2015

Påskdrink och tv-kändis för några minuter!

Då är vi framme på självaste flygardagen! För visst är det väl på skärtorsdagen som färden går mot Blåkulla? Dagens drinkrecept passar kanske inte för den som har tänkt att sätta sej på kvasten och flyga iväg, då får drinken allt vänta tills kvasten står tryggt parkerad i garaget igen. För det är alltså en drink som bjuds, en knallgul sådan passande perfekt till påskhelgen - eller till vilken annan helg för den delen.


Här är det smak av vanilj och apelsin gånger två i glaset, gillar du inte vaniljvodka så kan vi tipsa om att det går bra att byta ut den mot antingen vanlig vodka eller en med citron- eller limesmak. För att få grenadinen att lägga sej på botten i glaset så kan man ta ett sugrör till hjälp, då går det mycket lättare.
Stick ner sugröret i flaskan någon centimeter, tryck fingret för hålet på sugröret och dra upp det ur flaskan. I nedre delen på röret har du nu fångat upp en skvätt av den röda vätskan som du släpper ner i glaset på tvärtomviset, ner med röret i botten på glaset och släpp fingret. Voila, botten är röd!

Påskdrink 1 glas
1½ cl grand marnier
1½ cl vaniljvodka
1-1½ dl apelsinjuice, gärna färskpressad
en skvätt grenadin
is
Blanda samman alkohol och juice i ett glas.
Lägg i isbitarna och häll försiktigt i grenadinen.
Dekorera gärna med en apelsinskiva, ta en sipp och njut.

Så var det det där med att vara med i tv... hrmff:) Olidligt, fruktansvärt pinsamt om ni frågar herr M som var med i tv-rutan, medan frugan var helt till sej i trasorna där framför tv-rutan! Och till alla er som tycker att herr M skulle vara med och tävla i tv-programmet kan vi meddela att det inte kommer att ske någon gång inom den närmsta tiden. Nervositeten för de få minuterna ni såg igår var tillräckligt påfrestande, vilket skick Håkan hade befunnit sig i om han haft huvudrollen vill vi inte ens tänka på... :) Hugaligen!
Men några bilder kan han tänka sej att bjuda på från gårdagens program:)

Hallå där, kexet... jo jag tackar jag :)

"Fina fisken, eller fina köttet", en blivande klassiker!

Extra roligt och framförallt överraskande var det när vi såg vem som stod bakom Eskil i kön på GeMa-Livs. Vem hade lyckats hamna där om inte självaste morsan/svärmor Mårtensson! Hur i hela friden det nu gick till har vi inte någon aning om, frågan är om hon stått utanför affären i väntan på att tv-teamet skulle dyka upp...:)

Ha nu en fortsatt fin skärtorsdagskväll så ses vi i morgon! 

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

7 kommentarer:

 1. Fantastiskt att vi känner en TV-stjärna och hans underbara fru!!! Vi bugar. Påskkramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men eller hur, Erika:) Autograferna börjar stiga i pris nu, tur att ni snart är på väg!
   Påskkramar till er bägge.

   Radera
  2. Vilken härlig påskgul drink ni har blandat till i glaset! Jag hoppas ni har en underbart fin och trevlig påskhelg. Kram

   Radera
  3. Tack, vi har haft en finfin helg,
   kramar

   Radera
 2. Ha vad kul med Tv kändisen:) Hoppas ni har det bra
  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Milla, visst är det kul:)
   Tack, detsamma till dej

   Radera
 3. Jamen det var kul att se en skymt av Mr Mårtensson men jag hade såklart hoppats att ni skulle varit med och lagat det hann jag liksom tjoa ut i fjällstugan att nu jäklar blir det matlagning! ;-)
  Kram på er!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!