torsdag 11 februari 2010

Medelhavssill

I dag blev det sill till middag, tillagad på medelhavsvis med bl.a vitlök och citron. Det var första gången vi provade detta receptet och som vanligt så ändrade vi lite på det efter hand som vi kockade. Resultatet blev väldans smarrigt och smöret som smälte ut i formen från sillen droppade vi över potatismosen, mmm. 

Medelhavssill   2 port
300 g sillfiléer
25 g mjukt smör
0,25 dl olivolja
1 stor riven/pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
rivet skal från ½ citron
salt och vitpeppar
Klipp av ryggfenan på sillfiléerna och lägg dom med skinnsidan neråt. 
Rör samman övriga ingredienser och bred på sillen. ¨
Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnssäker form, tillaga i mitten av ugnen på 225° i ca. 20 minuter. 
Servera gärna med potatismos som är smaksatt med rivet citronskal, dill och citronsaft.


Så, har ni kommit på vad ni ska mumsa på när det är Alla hjärtans dag på söndag? Själv har vi bestämt oss för att njuta av den godaste räkpajen vi vet och till den en flaska Rotari Rosé, ett mousserande vin från Italien. Det är lite jobb med pajen men det är den väl värd och även de som inte är så tokiga i paj brukar gilla den.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!