tisdag 9 februari 2010

Dumlebrûlée

Okej, då var det dags för middag igen, men idag får ni inte något middagsrecept från oss eftersom vi ska käka rester från frysen. Det blir rotmos med korv och stark skånsk senap här hos Mårtensson och under tiden vi äter så ska vi fundera ut vad vi ska äta på Alla hjärtans dag. Efterrätten är i alla fall planerad och det är det receptet ni ska få ta del av så ni kan planera era inköp redan nu!

Dumlebrülée    6 port.
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
15 st dumlekolor
1 tsk vaniljsocker
4 äggulor
3 msk strösocker
Sätt ugnen på 150° och ställ in en liten långpanna med vatten mitt i ugnen. 
Koka samman grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker. 
Vispa under tiden tills kolorna har smält. 
Ta grytan från plattan och låt smeten svalna. 
Blanda ner äggulorna och slå smeten i 6 ugnsfasta portionsformar som sedan ställs i långpannan och gräddas i ca 1 timme. 
Ta ut formarna och låt dom kallna. 
Innan servering strör man socker på ytan och bränner med en brännare eller ställer in i ugnen, högt upp på grill tills sockret smält. 
Ställer ni in den i ugnen så har koll på brulén hela tiden så ni inte bränner den.

Visst låter det gott med dumlebrulé? Vi har inte provat receptet tidigare så det ska bli spännande att se om det är lika gott som det låter. Firar ni Alla hjärtans dag, äter ni något speciellt eller går ni kanske ut och käkar på restaurang? Vi kockar alltid något extra gott och dricker champagne eller mousserande vin till, vad det blir i år får ni se på söndag!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!