tisdag 9 mars 2010

Potatis och ruccolasoppa

... vi fick till kvällsmat ikväll. Det blev en potatisruccolasoppa som vi gjorde för första gången, efter ett recept som vi tror att vi hittat i Allt om mat. Vi följde receptet som vi brukar när det är något vi inte provat innan och så gör vi lite anteckningar till nästa gång (om det blir någon nästa gång) vi ska laga till rätten.
Denna soppan kommer vi absolut att göra igen men då kommer vi att ha mer vitlök i eftersom vi tyckte att 1 klyfta inte alls gav någon smak. Vi skriver receptet som vi gjorde det ikväll så får ni prova er fram till hur ni vill ha er soppa. Vi åt knaperstekt bacon till och det smakade bra, men nästa gång blir det lax som får simma i soppan.

Potatisruccolasoppa
500 g potatis
1 vitlöksklyfta (vi kommer att ta minst 2 nästa gång)
8 dl grönsaksbuljong
1 dl mjölk
100 g ruccola eller spenat
salt och vitpeppar
Tillbehör
100 g gravad lax i strimlor eller knaperstekt bacon
riven ost
ruccola
stekta brödtärningar
Skala och tärna potatisen.
Skala och finhacka vitlöken och fräs den mjuk i smör.
Låt potatisen fräsa med utan att den tar färg.
Slå i buljong och sjud tills potatisen är mjuk, mixa sedan till puré.
Tillsätt mjölk och det mesta av ruccolan, koka upp och mixa igen.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera med tillbehören.

Smaklig måltid! / Anki och Håkan
x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!