onsdag 28 april 2010

Enkel glass med blåbär och hallon

Ja i går blev det alltså tomatsoppa till middag. Vi hittade ett recept som lät så väldans gott och enkelt hos Malins mat och det var verkligen lika gott och enkelt som det verkade, sånt gillar vi! Det enda vi ändrade med Malins recept var att vi ringlade rapsolja med basilikasmak över grönsakerna som skulle in i ugnen och att vi slog lite matlagningsgrädde i soppan när den var klar istället för att servera den med crème fraiche. Vi hade lite kassler i frysen så de tärnade vi och serverade till soppan för att få den lite matigare.

Vår nyinköpta glassmaskin fick gå några varv i måndags och det resulterade i en blåbärshallonglass som vi kunde njuta av även igår, så god! Vi gjorde glassen efter ett recept i receptboken som följde med när vi köpte maskinen, även om vi ändrade lite.


Blåbärshallonglass
100 g frysta blåbär
100 g frysta hallon
90 g strösocker
1 äggula
1 msk citronjuice
2 1/4 dl standardmjölk
1 dl vispgrädde
Kör bär, mjölk, socker, citronsaft och äggula i mixer.
Blanda med grädden så att allt blandas ordentligt.
Kör blandningen i glassmaskinen 35-45 minuter, är bären frysta när de mixas blir glassen färdig fortare.

Så då stundar Valborgsmässoafton och det lär väl grillas lite här och var i vårt avlånga land. Vad vi ska göra har vi inte bestämt än, det hänger lite i luften fortfarande. Vad hittar ni på när det är Valborg, tittar ni på bål som bränns, grillar ni eller firar ni kanske inte alls?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!