onsdag 5 maj 2010

Kycklingfilé med fetaostfyllning

Idag stod det kyckling på menyn men vad vi skulle göra med fågeln hade vi inte bestämt oss för. Eftersom det var Håkan som var först hemma så var det han som fick bestämma vad det skulle bli. Kändes som att vi var lite trötta på husmanskost så efter en stunds letande både här och där så hittades två olika recpet på fyllning till kycklingfilé som föll i smaken. Så han fyllde alltså två filéer med vars en fyllning, det finns ju så många goda att välja mellan, sen åt vi vars en halv av varje sort så vi kunde jämföra smakerna. Båda blev väldigt goda, den med fetaosten blev dock lite torrare än den med mozzarelaosten, och vi kommer absolut att göra båda fler gånger.

Fyllning med mozzarella   (till vänster på bilden)
Mozzarella
Marinerade soltorkade tomater
Färsk basilika
Bacon
Gör en ficka i kycklingfilén och fyll med skivad mozzarella, hackad basilika och tomater i småbitar. Salta och peppra innan du lindar bacon runt filén. Stek i ugnen 30-45 minuter.


Fyllning med fetaost
1/3 bit fetaost
½ msk oregano
2 msk citronsaft
Bacon
Mosa osten och blanda med oregano och citronsaft. Skär en ficka i kycklingfilén och fyll med fetaoströran. Krydda med salt och peppar och linda in filén med bacon. Stek i ugnen 30-45 minuter.

I morgon blir det firande i vårt kök, vi har nämligen bröllopsdag och då ska vi festa på champagne och någon god fisk eller skaldjur av något slag. En smarrig efterrätt lär säkert också slinka ner, det lutar just nu åt glass men vi får se, vi kanske ändrar oss. Dessutom ska vi på lägenhetsvisning så vi har fullt upp, tur vi slutar jobba tidigt båda två. Så om det inte dyker upp ett inlägg i morgon så vet ni redan nu vad det beror på!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!