måndag 5 juli 2010

Dagens...

... måltid blev inte någon exotiskt och spännande rätt, i alla fall inte i vårt tycke. Dock blev den väldans god, spenatstuvning och stekt medisterkorv med tomater och stark senap. Husmanskost i sann Karl-Alfred anda med andra ord.


Spenatstuvningen gör vi precis som vi gör andra stuvningar, t.ex blomkålsstuvning eller dillstuvade potatisar, först rör vi samman stuvningen och sedan tillsätter vi frusen hackad spenat. Precis så enkelt som vi ville ha det idag eftersom det stod en hel del annat på agendan också, förutom matlagning. Dels var vi på ett snabbt besök på Malmö sjukhus (inget allvarligt!) och sedan hade Anki en tid hos sjukgymnast, fullt upp med andra ord. Då är det skönt när man snabbt kan slänga ihop en middag som ändå är nyttig och som smakar bra.

I morgon fyller den kvinnliga halvan av Mårtenssons kök år och då låter vi någon annan laga till vår mat. Vart vi styr våra restaurangsteg är inte bestämt, det tar vi i morgon när födelsegrisen känt vad hon är sugen på.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Husmanskost är alltid godast!
    Idag har det ju hunnit bli Ankis födelsedag, många grattiskramar från Öland! Hoppas att ni får en toppendag, och att aftonens middag blir finfin!

    SvaraRadera
  2. grattis grattis till den kvinnliga halvan av köket då :) hoppas ni hittar nåt riktigt gott att äta ikväll!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!