torsdag 9 september 2010

Pastasås med lövbiff och kantareller

Undrens tid äro icke förbi! I dag så skedde nämligen något helt otroligt må ni tro, vi tog ett stycken beslut! Helt otroligt, makalös och chockerande... En styck ny kamera är inköpt och vi känner att vi är nöjda med vårt val dessutom, helt otroligt! Om man sen tänker på att vi för en vecka sedan beslöt oss för vilken köksmaskin vi skulle köpa så börjar man ju nästan undra, är det vi eller är det möjligen så att någon bytt ut oss? Eller har någon tagit över våra, i vanliga fall, helt obeslutsamma hjärnor och ersatt dom med "våga besluta hjärnor"? Nej, skämt å sido, nu har vi läst och läst, förhört oss med andra om vad de har för erfarenheter, funderat och tänkt tillräckligt så det kändes som att vi var mogna för ett beslut. Nu bor det en Samsung NX5 i vår lägenhet och den tar så fina bilder så. Det är en sk. "nya generationens systemkamera" liten, nätt och kompakt, inte så klumpig som "den gamla generationen" eller vad man ska kalla de andra systemkamerorna. Så nu har det fotograferats må ni tro.

Fast vi har så klart både hunnit med att laga och äta mat också, det blev lite extra gott ikväll med pasta med sås på lövbiff och kantareller:


Pastasås med lövbiff
350 g lövbiff i strimlor
3 hg kantareller
3½ dl grädde
1 dl riven västerbottenost
hackad persilja
salt och svartpeppar
Stek köttet och ta ur det ur pannan.
Stek därefter svampen i samma stekpanna och lägg sedan tillbaka köttet.
Slå i grädden och låt det puttra en stund.
'Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.
Strö till sist i persiljan och servera till pasta.


Enkelt och supergott! Har ni provat ha tryffelolja på er pasta? Det har i alla fall vi gjort med skilda resultat...

Håkan stänker gärna lite vit tryffelolja på sin pasta, Anki gör gärna inte det...

Nu ska vi bekanta oss lite mer med vår nya familjemedlem och se vad alla knapparna och rattarna är till för. I morgon har vi sovmorgon båda två, Håkan är ledig och Anki börjar jobba först 12.15, så vi kan sitta uppe läääänge och klura. 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

 1. jag tror att idag är dagen då många mystiska och oförutsedda saker händer! ni kanske också börjar bli vuxna? det började jag med idag nämligen ;) och att fatta beslut är väl vuxet?

  jag tror nog det var för lite sömn som gjorde att jag blev yr, men hur tusan ska man hinna sova så mycket som man måste när man måste gå upp redan klockan fem? jag ska nog börja sova med barnen på deras vila efter maten!

  SvaraRadera
 2. Min erfarenhet av tryffelolja är att det mest är smakämnen och lite färg, tyvärr...

  Gratulerar till den nya familjemedlemmen.

  SvaraRadera
 3. ni kommer bli så nöjda med er kamera. vi köpte också en nätt systemkamera som dessutom har schyssta auto-funktioner så att man slipper grunna på inställningar om man vill... :-)

  SvaraRadera
 4. gött med ny kamera! det är så himla kul att ha en bra kamera för alla foto-vänliga tillfällen. håller för övrigt med anki när det kommer till tryffeloljan, det är något med det som får mig att rysa. vet inte riktigt varför dock.hoppas ni får en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Grattis till er nya kamera och köksmaskin, känner igen det där med att ha svårt att bestämma sig ;)
  Blev inte så lite avundsjuk på er middag, längtar sååå efter färska kantareller! Vill ha!
  Ha en härlig helg

  SvaraRadera
 6. Grattis till den nya familjemedlemmen! Jag är ju bortskämd med fotograferande sambo, så jag är helt oinsatt i alla kameradiskussioner. Lyckligt ovetandes. Olofs kamera är svart, i alla fall. Jag skriver ut receptet på lövbiffspastan. :-)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!