onsdag 8 september 2010

Kycklinggryta med grönsaker och kokosmjölk

I dag var vi  nära att få en ny boende i vårt hem, vi köpte nästa en ny kamera. Fast som vanligt var vi alldeles för veliga och kunde inte alls bestämma oss när det väl kom till kritan. Det finns alldeles för mycket urval och det bara kommer mer och mer att välja på, det är väl det som bidrar till vår beslutsångest. Men snart så... kanske vi har bestämt oss...


Efter våra "icke-affärer" så var vi hungriga och turligt nog låg det lite kycklingfiléer i kylen och väntade på att bli förvandlade till något ätbart. Vi passade på att rensa ur i kylen och konstaterade att vi hade perfekta ingredienser hemma för att kocka ihop något lite Thaiinspirerat till middag:


Håkans portion, ris och thailändsk ketchup som tillbehör.


Kycklinggryta med thailändsk inspiration 
500 g kycklingfilé i strimlor
några broccolibuketter
1 strimlad purjolök
½ strimlad paprika
1 strimlad morot
några sockerärtor
1 stjälkselleri
1 burk vattenkastanjer
riven ingefära
½ lime, rivet skal och juice
1 burk kokosmjölk
Stek köttet färdigt och lägg över i en gryta. 
Stek grönsakerna snabbt, de ska vara krispiga, och lägg ner i grytan tillsammans med köttet. 
Slå i kokosmjölken, ingefära, limeskal och limejuice. 
Låt allt bli genomvarmt och servera med ris eller nudlar.


Ankis portion, med nudlar och utan thailändsk ketchup...

Så till gårdagens film, vi skrev ju att vi skulle ge er en recension av den så det får vi ju göra. Tänk er en värld där ingen ljuger, ingen vet att man kan ljuga och ingen förstår om någon plötsligt kan konsten att ljuga! Det är precis så det var i filmen "The invention of lying", alla är fruktansvärt ärliga mot varandra och ingen tar illa upp av andras kommentarer... Men så en dag, när han behöver det som mest, kommer det plötsligt en lögn ur Marks mun och den följs snabbt av flera. Ricky Gervais spelar rollen som Mark och det gör han med bravur, han ser precis så menlös och intetsägande ut som man känner att hans karaktär, Mark, är. En hel del skratt blev det, men också lite eftertanke, vi har diskuterat flera saker från filmen i eftermiddag och man kommer på mer och mer. Vi rekommenderar absolut att ni ser den om ni gillar komedier och Ricky Gervais. 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Jag tar också en portion tack! Utan thailänsk ketchup...

    SvaraRadera
  2. Ricky Gervais är lysande i The Invention of Lying. Bara det att kyrkan i USA hatade den gör att den blir sevärd, haha.

    Jag gjorde ett thai-inspirerat malaysiskt kycklingrecept här om dagen. - http://matpolisen.wordpress.com/2010/09/08/pinangkyckling/

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!