måndag 10 januari 2011

Finfin fisk

Kvällens måltid är avklarad, disken diskad och undanplockad så det enda som återstår nu är att skriva några ord om det hela. Dagens rätt denna måndag blev kokt torsk, kokt potatis, gröna ärtor och en senapssås smaksatt med en smarrig grovkornig whiskysenap. Senapen (plus en massa andra smarrigheter) fick Anki i julklapp från chefen och den passade utmärkt i senapssås, blev ett härligt sting i den. Ni vet så där så det bränner i näsan, hela vägen upp mellan ögonen, och man känner sej nästan som tyngdlyftarna när de sniffar på ammoniak innan lyftet. MUMS, det är så det ska kännas, men absolut inte smaka - ja som ammoniak alltså.


I morgon tänkte vi servera soppa till kvällsmat, just nu lutar det åt att det blir svampsoppa som hälls i soppskålarna, men det kan man aldrig vara helt säker på. Blir ni nyfikna så kika in i morgon...
Nu väntar tvsoffan på att bli uppvärmd, nya avsnitt av Top Model börjar ikväll och det vill inte Anki missa. Håkan däremot slipper helst så för hans del lär det bli en timme framför datorn.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

16 kommentarer:

  1. jag vill också äta finfin fisk! jag får nog åka ner och hälsa på er och äta lite finfin fisk :) vi åt soppa alldeles nyss, en väldigt god sådan så vill ni prova en god soppa på eran sopptisdag så kolla in det vetja!

    SvaraRadera
  2. Pernilla; Du är så välkommen, hör bara av dej innan så ska vi nog kunna fixa lit finfin fisk till dej oxå! Då kikar vi in till dej, vi ses!

    SvaraRadera
  3. Det är mysigt med sofftid på kvällen! Nu när favoritserierna Grey's Anatomy och Cougar Town har uppehåll får man hålla sig till dvd-boxar. Kommer ihåg när vi såg Prison Break på dvd varje kväll, det var så spännande att jag inte kunde somna, så vi fick börja se de avsnitten tidigt istället, så man hann gå ner i varv...

    SvaraRadera
  4. Här är det också Top model som gäller. Ha en trevlig vecka.

    SvaraRadera
  5. Nu är jag ju kräsen och gillar inte fis , men sambon hade tokgillat den tallriken, får ta och skärpa mig och laga mera fisk här hemma till sambon och barnen, de måste ju få fisk även om jag inte gillar det.

    Topmodel är kul att se, äntligen är det nya modemet här men tro inte digitalboxen fungrerar ihop med den för det, nopp nu vill jag gärna ha tillbaka tv, är ju en månad sedan jag såg på den sist nu. får se om det löser sig imorgon, fast nu har vi iofs internet igen så att brorsan kunde få tillbaka sitt mobila bredband

    SvaraRadera
  6. Här har vi också ätit torsk, fast med rosépepparsås. Milia tuggade på pepparkornen så det stack nog ända upp i lilla näsan.

    SvaraRadera
  7. Påminner om tallriken med lutfisk som vi åt på julafton. Senapssås, potatis och ärtor. Sååå gott!!

    SvaraRadera
  8. i min familj är det jag och charlottapappan (och numera calle) som är riktiga senapomaner. ju starkare desto bättre, som vi brukar säga! :)

    SvaraRadera
  9. Åh vilken gott fiskrätt! du gör alltid gott mat och gör mig alltid hungrigt ;d

    SvaraRadera
  10. Åhå så gott! Jag älskar fisk men det blir så sällan för att jag är gift med en man som är rädd för fiskben :)

    SvaraRadera
  11. Man riktigt ser hur god den såsen är!

    SvaraRadera
  12. jag har precis kollat in din blogg och det verkar som om ni har ett väldigt stort o genuint matintresse. jag har precis startat en matblogg och är därför ute o kollar runt lite. Eran blogg tyckte jag var väldigt kul att läsa.Tack för det.

    SvaraRadera
  13. Helena; Men visst är det, dvdboxar är ett utmärkt substitut...

    Erika; Detsamma

    Cupcakesfluffan; SÅ tråkigt när tekniken strular...

    Remsan; Så gott det låter med rosépepparsås till, recept?

    Sofie; Visst är det, lutfisk är mums (Anki!)

    SvaraRadera
  14. Charlotta; Det roliga med senap är att det finns så makalöst många olika sorter nu. Kul att botanisera lite.

    Sana; Tack! Så kul att höra.

    Helena; Men då hade han kunnat suttit vid vårt bord igår, inga fiskben så långt ögat kunde nå.

    Må Gott; Tack!

    Tony; Välkommen in i vårt kök! Tack för komplimangen, vi suger åt oss. Ska ta och kika in hos dej.

    SvaraRadera
  15. Åh så hemtrevlig och husmanskostigt det ser ut. Inte utan att man blir nostalgisk.

    SvaraRadera
  16. Cecilia; Ja, det är lite nostalgisk mat det där. Vilket bra ord du hittade på, Husmanskostigt:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!