torsdag 31 mars 2011

Håkans rökruta!

En av mina lustar i livet är cigarr- och piprökning, det har det varit sedan nyårsafton 2002 då jag köpte min första cigarr i en tobaksaffär i stan. Den cigarren rökte jag med min gode vän Tommy, som tyvärr inte finns med oss mer, och då tänkte jag att detta skulle man göra oftare. Anki och jag hade slutat röka flera år tidigare men att röka cigaretter var mer en last än en lust. Att röka en god cigarr eller pipa är för mej en njutning, ett tillfälle att sitta och koppla av och en chans för kontemplation.

Att röka pipa började jag med något år senare och samlingen blir bara större och större. Att en tobakssort kan smaka helt annorlunda i två olika pipor är något jag lärt mej under tiden, därför är det roligt med olika pipor att variera sej med. Bland dom 10 pipor jag har så finns det några som är mina favoriter att röka i, men jag köper även pipor för jag tycker de är vackra.


Dessa använder jag inte så ofta, den svarta är den första pipan jag köpte. 


Köpenhamn på Davidoff. Mina två nytillskott står längst fram i vita burkar, amerikansk tobak från Cornell and Diehl som jag fick av en förälder på Ankis förskola. 

Är du intresserad av piprökning så gå gärna in på Svenska Pipklubbens hemsida, där hittar du mycket information. Blir du medlem (275 kr/år) får du dessa två tidningar i din brevlåda några gånger om året. I den danska tidningen hittar du även många bra cigarrtips. 

Smaklig rök! / Håkan

9 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Trevligt! När vi var i Tallin hade de ett ställe där man kunde röka cigarr och ta en drink eller virre. Hur mysigt som hlst. Deras cigarr-källare var enorm.
  Stora skinnfåtöljer och dämpat prat. Nästan lite hemligt!

  SvaraRadera
 3. Min pappa var en inbiten piprökare. När han blev pensionär satt han ofta och puffade njutningsfullt på sin pipa. "Tiger Brand" hette favorittobaken. När den försvann la han undan pipan i en låda för gott. Det var färdigpuffat för hans del. Så levde han utan tobak i 17 år till och dog kort och gott av ålderdom.

  SvaraRadera
 4. Att roka pipa har jag aldrig testat, och det ar ju inte sa kvinnligt anda. Och det ar val egentligen inte cigarr heller, men gud sa gott det ar. Jag brukar alltid folja med pojkarna ut och roka cigarr pa fester. :) Alskar lukten ocksa, nar den ar 'ny'.

  SvaraRadera
 5. jag är ju lite smått allergisk mot allt vad rök heter så jag får hålla mig undan sånt, hade däremot en morfar som rökte mängder av bellman-cigarrer så varje gång jag känner doften av en sån så tänker jag på morfar :)

  ah, jag som tänkte att jag bakat såna där nya moderna dammsugare som åker runt och dammsuger själva och går på batteri eller solenergi eller nåt ;)

  SvaraRadera
 6. karin; :)

  Lena; En hemlig cigarrklubb låter verkligen intressant! Vi har pratat om att åka dit faktiskt.

  KarinW; Så härligt, och tänk att bara sluta så där rakt av, starkt!

  matarkivet; Verkar som att många gillar just cigarrdoften. Kvinnligt eller inte, gott är det i alla fall:)

  Pernilla; Inte bara matminnen, utan även rökminnen:)

  SvaraRadera
 7. Jag förstår hur Du menar - Cigarr ser åtminstone mer lyxigt än en cigarrett, det borde rimligtvis kännas så också - och det kommer från någon som max har rökt 10 cigaretter (och 2 cigarrer)i hela sitt liv.
  Du kommer att uppskatta pipmuseet i Ungern - skulle Ni missa den har Du ju annars en väldigt imponerande samling själv.

  //Postgårdsromantikerna

  SvaraRadera
 8. Postgårdarna; Mycket lyxigare:) Ja, pipmuseumet ser jag fram mot!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!