torsdag 18 augusti 2011

Kyckling i ugnen

Japp, vi kan absolut rekommendera filmen vi såg igår, "Eat, Pray Love" med Julia Roberts (och med på ett litet hörn var också Tuva Novotny!). Nu är vår längtan att åka till Bali ännu starkare och Håkan har redan börjat kika på hotell och priser:) Kanske vi letar upp Ketut och få veta lite om vår framtid eller Wayan om vi råkar skada oss, vem vet...

Korven vi provade var vi både nöjda och mindre nöjda med, det vi saknade var en tydligare rökt smak och enligt oss kunde den gott ha fått tillbringa lite mer tid i rökeriet. Godast var lammkorven och lökkorven medan vitlökskorven knappt smakade vitlök alls. Men, man kan inte alltid få som man vill:)
Något som däremot blev precis som vi ville var kycklingen vi käkade i söndags, så god! Vi kom inte riktigt överens om vilken av bilderna som var bäst så därför slänger vi helt enkelt in båda:

Först ut Ankis flygfoto av tallriken, Håkan: "Halva tallrikar hit och dit, det går ju inte"

Kyckling tillagad i ugnen 2-4 port
1 helt kyckling
3 färska rödbetor
½ squash
1 gul paprika
2 morötter
1 broccolistam
kalamataoliver
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk torkad rosmarin
½ dl olivolja
½ dl balsamvinäger
salt och peppar
Dela kycklingen mitt av, skär av vingar och lår och lägg i en braspanna. 
Skala och dela rödbetor, morötter, rödlök och vitlök i mindre bitar. Dela även squash, paprika och broccolistam i bitar. 
Lägg grönsaker, lök och oliver i pannan, krydda och ringla över olja och balsamvinäger. Blanda om och ställ in i ugnen ca 1 timme på 200 grader. 

Håkans foto lite från sidan, Anki: " Men det ser ju ut som det alltid gör, vi kan väl ha det lite annorlunda". 

Till kycklingen åt vi en riktigt smarrig sås som vi hittat hos Remsan, ja receptet i alla fall. Hos henne serverades den till fisk så den går även utmärkt till det. Vi gjorde så här:

Remsans olivsås
250 g kalamataoliver
3 msk hackad persilja
3 msk hackad kapris
2 dl turkisk yoghurt
½ dl majonnäs
ca 5 cm purjolök
pressad citron efter tycke och smak
Kärna ur och hacka oliverna. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med citron.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

15 kommentarer:

  1. Hej!
    Ville bara lämna ett litet avtryck här för att säga hur glad jag är att ha hittat er matblogg! Den verkar både mysig och bra, sån som man blir glad av! Och så kul att ni är två om den. Ser fram emot att följa er och bli inspirerad, tack!
    Hälsningar från Åsa, en småbarnsmamma som älskar matlagning, mat och annat gott!

    SvaraRadera
  2. Åsa; Så kul att du har hittat hit, välkommen,! Vi suger åt oss av dina komplimanger, tack så himla mycket! Det är sånt som gör detta så mycket roligare för vår del och det uppskattar vi mycket:) Hoppas du kommer att hitta något gott att ställa på matbordet och välkommen tillbaka.

    SvaraRadera
  3. Jag håller med dig Anki, variation är ett måste.. :)

    Gott såg det i varje fall ut på båda bilderna och filmen var underbar!

    SvaraRadera
  4. Ja, visst blir man ressugen när man sett den filmen :) Jag tycker båda bilderna är bra och gillar att man ser "halva tallrikar hit och dit" :) Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  5. Ännu ett kycklingrecept jag måste prova! :) Men med risk för att verka helt oallmänbildad måste jag fråga vad en braspanna är för något... :)

    SvaraRadera
  6. Halva tallrikar hit och dit är en konst det också;)

    SvaraRadera
  7. hej !

    jag såg också den filmen , vi såg den faktiskt på flyget till Bali. En riktigt bra film- och Bali är jättevackert . :-) Lite lång flygtid bara , men det är det värt! :-)

    / Jenny

    SvaraRadera
  8. Så gott! Jag ska verkligen anamma era tillbehör, så gott med så mycket olika grönsaker! Ha en trevlig helg, förresten!

    SvaraRadera
  9. Tro var min kommentar tog vägen?

    Hur som helst så var det givet att ta båda era bilder! Man ser också att maten ser väldigt olika ut i olika perspektiv. Klart att det kan vara halva tallrikar hit och dit! :)
    Trevlig fredagkväll!

    SvaraRadera
  10. Kyckling är alltid gott! Tycker att första bilden med halva tallriken blir mer intressant. Trevlig Helg!

    SvaraRadera
  11. Ser smarrigt ut, båda bilderna :)
    Är det surkål till? DET är gott det!

    SvaraRadera
  12. Jag tycker att båda bilderna var jättefina, och ibland måste man ju förnya sig lite ;)

    Säg till när ni ska åka till Bali så packar jag ner mig i en av era resväskor och följer med, jag lovar att vara så tyst och snäll att ni inte ens märker av mig!

    SvaraRadera
  13. Tina; Variation är bara bra, håller igång hjärnan:) (Anki)

    Hovkonditorn; Mycket ressugen... Halva tallrikar är bra, bara det är på bild så:) Detsamma till dej.

    Ansibecki; Så kul, hoppas du kommer att gilla det:) Äsch, du låter inte oallmänbildad, vi har nog fått den frågan tidigare och tänker helt enkelt inte på det... Tror det är en fråga om dialekters olika uttryck för saker. Braspanna är helt enkelt det vissa kallar långpanna, en djup plåt till ugnen alltså.

    Ann-Sofi; Absolut!

    Jenny; Perfekt flygfilm om man är på väg till Bali. Flygtiden får vi försöka stå ut med, om vi nu kommer iväg dit.

    Matarkivet; Så kul att vi kan inspirera dej! Riktigt gott blir det, speciellt nu när grönsakerna är extra fina. Detsamma till dej.

    MÅGott; Hmm? Ja, det ser faktiskt olika ut, det har du rätt i. Tänkte inte ens på det:)

    Tant Gul; Visst är det gott. Anki gör tummen upp:)

    Kim; Tack. Jajamensan, surkål it is.

    Pernilla; Tackar! Ok, will do:)

    SvaraRadera
  14. Jag m-å-s-t-e se den filmen, alla pratar om den ju! Hoppas att ni har haft en fin lördagskväll - själv sitter jag hemma i pyjamas och njuter av lugn hemmatid - det har varit dåligt med den varan den senaste tiden...

    Kramar!

    SvaraRadera
  15. Charlotta; Ja, det m-å-s-t-e du göra:) Låter härligt med en lugn hemmakväll, det kan du säkert behöva! Hoppas det blev mycket mys med Nall. E. Björn:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!