torsdag 17 maj 2012

Champagnecocktail nummer två.

Alltså, den däringa cykleturen som vi hoppades att vi skulle kunna göra i dag blev det inget av med alls. Vädret har verkligen inte alls varit på vår sida om man säger så, det blåser för fulla muggar och när det inte öser ner så ser det ut som det ska börja när som helst! Det längsta någon av oss har trampat idag är Håkan som cyklade för att handla och hämta ett paket på posten, under tiden passade Anki på att vädra damsugaren.
I paketet fanns det spännande saker och om ni uppför er fint framöver så ska vi nog faktiskt kunna få för oss att dela med oss lite av innehållet till er! Nu blev ni allt nyfikna, men vi håller er på halster ett litet tag till:)

Något som ni däremot inte ska behöva vänta på längre är receptet på en smaskig champagnedrink. Vi provade ju lite olika smakblandningar i påskas och en av dom har vi redan skrivit om (ni hittar det här). Dagens variant är med apelsinsmak, skål på er:


Apelsinbubbel 1 glas
2 cl Cointreau eller annan apelsinlikör
ca 15 cl champagne eller vitt mousserande vin
Kyl likören och slå den i ett champagneglas, kyl gärna glaset innan du blandar drinken.
Fyll upp med champagnen och njut! Har du en apelsin hemma så släng gärna på en skiva som garnering!

Och med en sådan drink som denna så passar det fint att ha något att fira och det har vi verkligen haft de senaste veckorna. Det har fullkomligt regnat vinster över oss från olika tävlingar som vi varit med i hos andra bloggare i vårt avlånga land. Tack så mycket till er alla!

    
Fina oljor och vinäger från Simone står i skafferiet.                  I frysen hittar vi glass från Emmy.   


I Ankis öron dinglar fina dockor från Nina.           På kylen hänger braiga checkar från Linda.

I morgon tar vi så tag i vårt försenade bröllopsdagsfirande! Om vi är taggade? Gissa...

Smaklig spis! / Anki och Håkan

12 kommentarer:

 1. Jag får gratulera till alla fina vinster, så roligt! Jag håller också tummarna att ni skall få bättre väder! Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inte helt fel med fina vinster inte:) Och bättre väder hade verkligen inte heller varit fel...
   Detsamma till dej.

   Radera
 2. Törs man tala om att jag sitter i solgasset just nu då med tanke på hur ni har det där i södra Sverige :-) Den där drinken i handen hade fullbordat tillvaron!

  Sickna lyckostar ni är som kammar hem så mycket fina vinster. Fast det är klart, eftersom jag inte tävlar kan jag ju inte heller förvänta mig att vinna något. Precis som att man inte kan bli lottomiljonär om man inte köper lotter. Därför köper jag en trisslott då och då och ser framför mig hur de sätter upp en stor skylt där sen, "Vi sålde miljonlotten", med mitt namn på :-)

  Drömma går ju!

  Fira bröllopsdagen järnet och sköt om er!

  SvaraRadera
 3. På förmiddagen regnade det här också, men sen ett par timmar skiner solen. Om jag blåser ordentligt kanske ni får lite solsken också ;-) Egentligen behöver jag inte hjälpa till, för här är det som så ofta rejält blåsigt...

  Idag är det inte bara kristihimmelsfärd i Tyskland utan även farsdag. Då är *alla* pappor, även de som inte blivit det än ;-) ute och firar. Gärna med en liten vagn där en eller två backar öl passar på och dom gör sina små utflykter. Hela dagen får dom bestämma och göra vad dom vill - tror dom åtminstone *lol*

  Ha en bra (försenad) bröllopsdag imorgon och fira ordentligt!

  SvaraRadera
 4. men hallå! nu får ni ha tävlings-stopp ett tag tror jag så det blir några vinster kvar till resten av oss ;)

  här är det också skitväder! jag som tänkte ge mig ut på en långpromenad men det blåser massor och regnar vågrätt så det blev en kortpromenad till fruktaffären för att köpa jordgubbar och melon istället så kan man låtsas att det är sommar inomhus iaf!

  hoppas erat försenade bröllopsdagsfirande blir finfint!

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt vinstregn :) Det är ni värda, fira på nu och hoppas att vädret blir bättre. Vi hade blåst igår och idag växlar det ömsom regn och ömsom sol.

  SvaraRadera
 6. Vilka lyckans ostar! Grattis till alla era fina vinster:-)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Härligt!
  Jag har också haft faslig tur faktiskt, skojigt!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. Här började det bra med solsken, som sedan blev ganska blåsigt och kallt. Men det blev grillning ändå! Er drink låter ju super, jag måste börja göra mer champagnedrinkar, helt klart!

  SvaraRadera
 9. Men usch vilket väder ni haft. Vi hade bättre. Och vädra dammsugaren passar helt i vädertemat. Här rastar vi dock den.
  Fina vinster alltihop, grattis till dem. Och vad duktiga ni är som är med och tävlar. Själv har jag en svacka just nu att jag inte ens hinner med att tävla.

  SvaraRadera
 10. Va?! Attans vad ni vinner och håller på :-)
  Jag testade också för ett tag sedan att slå cointreau i champagnen. Vi hade fått en flaska som var så torr så tungan krullade sig. Och vaska ville vi inte göra (hö hö), så då blev det denna drink och champagnen slank ned. Mycket gott!

  SvaraRadera
 11. Vi har nog aldrig testat någon champagnedrink men ni inspirerar ju oss till tusen så vem vet... ;)

  Ha nu en trevlig helg!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!