tisdag 28 augusti 2012

Kycklingpaj med mango chutney och paprika

Jippi, säger vi idag! Vi har hämtat ut ett nytt litet vitt modem på posten och det verkar minsann som att det har räddat vår internetuppkoppling (peppar, peppar!) från fler haverier. Finns det något mer irriterande med teknik som inte fungerar som det ska? Fast på samma gång så är det inte helt fel att bli påmind ibland om hur bortskämd och beroende man egentligen är av saker nuförtiden... Det är precis som när det någon gång blir strömavbrott, det blir verkligen tydligt hur vana vi är av att allt bara flyter på.
Men hur som haver, flyter på verkar det åter igen göra i signalerna och vi kan äntligen besöka våra kollegor oftare än den senaste tiden och skriva inlägg utan att behöva tvätta munnen med såpa efteråt. Puh!

Eftersom ni då alltså säkert har ätit fisk i dag så är ni väl sugna på något helt annat till morgondagens middag? Vad sägs om en kycklingpaj med lite grönsaker och god sås?


Kycklingpaj med mango chutney 4 port
Pajdeg
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1-2 msk vatten
Hacka ihop smör och mjöl till en smulig deg, gärna i en mixer eller matberedare, tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en smord form på 24 cm i diameter, vi använde en springform men det går säkert med en vanlig pajform också.
Ställ in formen i kylen och låt den stå 30 minuter innan du naggar botten och förgräddar mitt i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
Fyllning
400 g grillat kycklingkött, antingen du har en hel grillad kyckling eller tar filéer som du grillar. Strimlat
2 salladslök, eller 1 purjolök, strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 liten burk majskorn
2½ grädde
2 ägg
1½ dl mango chutney
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
Lägg kycklingkött, paprika, lök och majs i pajskalet.
Rör samman grädde, ägg, chutney, vitlök, sambal och smaka av med salt och peppar. Häll såsen i pajskalet.
Grädda pajen mitt i ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Servera med en god sallad och lite extra chutney och sambal för de som så önskar.


Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

10 kommentarer:

  1. Mm, kycklingpaj! Det var längesen. Har ett liknande recept här i gömmorna någonstans, med kyckling, paprika, champinjoner och lite annat gott. Det får det minsann bli snart! :)

    SvaraRadera
  2. Älskar paj! Sällan kyckling i dock. Men gott är det! Kul med nytt fungerande bredband. Och visst är man bortskämd av att allt bara fungerar.

    SvaraRadera
  3. Paj är ju så bra, gott och smidigt! Tre i ett så att säga, alltid bra. Mango chutney är ju så gott med kyckling och lite hetta på det, mmm.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Paj är bäst! Ja det är inte klokt vad man blir lamslagen utan "signalen".

    SvaraRadera
  5. Grattis grattis får man säga! det är sanneligen inget kul när inte tekniken fungerar som den ska. Här är det lika illa fortfarande och vi har dessutom två olika modem/operatörer att välja på och ingen funkar som det ska. Livet på en åker ;-). Men den där pajen hade däremot funkat kanonbra här på åkern, ser riktigt god ut!

    SvaraRadera
  6. Helt beroende av signaler här... herregud så bortskämd man är!

    Pajen ser riktigt fin ut :)

    SvaraRadera
  7. Ja, visst är man bortskämd och man blir ju smått i panik när tekniken inte fungerar!

    SvaraRadera
  8. Ok, nu har jag försökt skriva tre kommentarer och alla har försvunnit. Måste vara min dumma teknikstrul-dator. Ville bara skriva att jag kommenterade, men nu orkar jag inte skriva om allt än en gång! :-)

    SvaraRadera
  9. haha, jag förstår precis vad ni menar. vårat internet krånglade igår, och eftersom vi har teven genom bredbandet också så fungerade varken det ena eller andra och så kände man sig helt förlamad.. internet fungerade visserligen men det gick såååå sakta, så det räknas knappt. jag föreslog till jimmy att vi skulle leka att det var 90-talet och vårat internet helt enkelt inte gick snabbare än så, men han tyckte inte alls att det var en rolig idé. konstigt.

    mm, PAJ! världens bästa mat!

    SvaraRadera
  10. Vad god den ser ut! Och superfina bilder :-)

    Skönt att det ordnat sig med det tekniska, sånt där orsakar svår stress ibland. Så det har blivit... Jag har nu fungerande uppkoppling i nya lägenheten så att jag också kan börja hänga med igen. Men jag läser minsann via mobilen, men att göra inlägg via den är för meckigt...

    Hoppas allt är bra med er, men det verkar ju onekligen så!

    Kram + kram

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!