tisdag 14 augusti 2012

Pysseltajm!

Lika tokiga i att sätta igång med olika projekt det är vi båda i det Mårtenssonska köket, och tur är väl det! Ibland blir det lite si och så med resultatet men oftast så blir det bra, ja riktigt bra faktiskt.
Idag tänker vi bjuda er på vårt senast avslutade och synnerligen lyckade projekt, som vi gav er en liten hint om redan i januari.
Tadatada, vi ger er vår nya och egenhändigt tillverkade anslagstavla:

Här hänger den och bara väntar på att användas! Mycket vin har det blivit, men vad gör man inte för konsten? Det har tagit sin lilla tid, men det är ju faktiskt inte så många "riktiga" korkar i vinflaskor numera och den sorten som är gummiaktiga ville vi inte så gärna ha på tavlan. 

En liten närbild...

Hur enkelt som helst är det att göra om nu någon blir sugen på att fixa till en likadan. 

Anslagstavla med vinkorkar     1 styck
1 griffeltavla, eller ram med wellpapp
massor av vinkorkar
ev champagnekorkar
hållbart klister, gärna limpistol
Vi har tagit baksidan på en griffeltavla, men det funkar med en ram som du sätter en skiva wellpapp i istället. Lägg ut vinkorkarna på underlaget så du får rätt bland storlekarna och mönstret innan du börjar klistra. 
Sätt därefter klister på en vinkork och tryck fast den på underlaget, fortsätt likadant med alla korkar.
Låt klistret torka ordentligt innan du börjar använda din nya fina anslagstavla.

Orkar ni inte vänta tills att ni druckit så mycket vin själv, eller om ni kanske inte dricker vin, så är det bara att be folk runt er att hjälpa till med samlingen. fråga på restaurang när ni är ute och käkar om ni kan få korken som sitter i flaskan ni beställer, det har vi gjort och det var inga problem.
Nu ska vi bara komma på vad vi ska göra med de överblivna korkarna... kanske kan det bli ett knivställ...

Smaklig spis! / Anki och Håkan

17 kommentarer:

 1. Wow! Vilken fin samling. Förstår att det var slitit att samla ihop till alla korkar;-)

  SvaraRadera
 2. Haha, allt för konsten så klart. Sååå kulturella ni måste varit... ;o)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Så fin! Vad kreativa ni är!
  Knivblock? Nä, det tycker inte jag. Lotta ut vinkorkarna till bättre behövande. Läs: Frostrosor, som aldrig typ dricker vin.

  SvaraRadera
 4. Men gud så smart! grytunderlägg tänkte jag först men anslagstavla är lika genialist det:)

  SvaraRadera
 5. vad snyggt! och vad duktiga ni är :) kan man göra en likadan med kapsyler från ciderflaskor tro? ;) undrar hur mycket ni skulle behöva sälja den för för att det skulle gå ihop med priset på vinflaskorna, det är nog bäst att ni försäkrar den där anslagstavlan!

  SvaraRadera
 6. Vilken rolig idé och ännu en anledning att dricka vin! :)
  Min mamma har gjort grytunderlägg, rektangulära, av vinkorkar. Tycker det är lite roligt.

  SvaraRadera
 7. Idag används väl nästan bara magneter på kylskåpet så det här är en mycket trevlig idé tycker jag!

  Av överblivna korkar kan ni t.ex. göra något att hänga handdukar, grytlappar och förkläde på, eller fästa champagnekorkar på undersidan av överskåpen eller ännu högre upp för att sedan hänga i glas (med foten upp)...

  SvaraRadera
 8. Vilken superrolig idé att använda vinkorkar till en anslagstavla!! Jättehäftigt! :-) Ni är så kreativa! :-) Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Jag slängde min korksamling för ett tag sen, när jag hade översvämning i lägenheten. Så jag kan inte göra en sån. Attans. Den är ju supercool! Ni är så påhittiga. Kram!

  SvaraRadera
 10. Coooolt! Tänk om jag ändå hade lite plats över på någon endaste liten vägg. Suck. Tycker också det är fint när man samlar korkar i sådana dära jättestora glasflaskor. En sådan samling hade vi när jag var liten, kommer jag ihåg. Well, vi måste flytta till en större lägenhet, märker jag nu :=)

  SvaraRadera
 11. Wow! Det ska jag visa Berra. Han samlar på bubbelkorkar. Till något...
  Min väninna har köpt en så cool tavla som består av massvis med mini-loppor. Ni vet de man vek som barn med frågor i. Jag var sugen på att göra en likadan tavla, men vilket pill. Dricka bubbel och ge Berra korkarna är betydligt enklare ;-)

  SvaraRadera
 12. Vi har också en samling vinkorkar i en stor gammaldags syltburk, nu börjar den bli full igen... När vi bodde i Umeå hade vi ett vinkorksgardin i ett rum och gjorde även en vinkorksmobil som numera hänger i vårt vardagsrum. Kanske den får flytta in i vårt kök sen när det nya är på plats...?

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!