fredag 14 december 2012

Julklappstips

Då är vi där igen, framme vid ytterliggare en fredag och allt närmare julen kommer vi i en rasande fart! Hur är det, känner ni av julstressen? Har ni påbörjat förberedelserna, skrivit listor som ska bockas av och köpt julklapparna? Eller väntar ni med inköpen till sista minuten? Dagens inlägg tänkte vi ägna åt just julklappar och inte vilka som helst utan sådana som flera kan ha glädje av.
Har ni svårt att komma på vad ni ska ge era nära och kära så kanske vi kan komma med några bra tips på julklappar som kan göra stor skillnad i människors liv världen över. Eftersom vi själva är faddrar till två killar genom SOS-barnbyar så börjar vi tipslistan där:

SOS-barnbyar hittar ni här och där kan man bland annat köpa skolpaket, medicinpaket, renoveringspaket och starta eget paket till familjer och barn i olika delar av världen.

Hos Erikshjälpen kan man bland annat köpa en get eller en höna till någon som behöver.

UNICEF har även de en gåvoshop och där finns det filtar, vatten, vaccin och sagoböcker som man kan skänka som julgåva.

BRIS kan man också ha i tankarna i juletider, här hittar ni deras sida.

Stadsmissionen har också en webbshop där du kan köpa olika gåvor för en god sak.

Röda Korsets sida kan du köpa klappar med mening som myggnät och vatten.

Hos Läkarmissionen kan man göra många olika köp som kan förändra andras liv, t.ex fruktträd, får, skolbygge, vitaminer och borrhål till brunnar.

Och till sist vill vi påminna er om ett makalöst par, Susanne och Rasmus, som just nu är på bröllopsresa där de cyklar på tandemcykel från Nordkap till Sydkap, ungefär 2100 mil! Allt för att samla in pengar till Water Aid som arbetar för alla människors rätt till rent vatten världen över. För tillfället är de i Sudan så de har kommit en bra bit på vägen minsann, iväg har de varit i 180 dagar. Under resans gång så bloggar de på "Travels by tandem" och där kan man också följa hur deras insamling går.
Hur känner vi Susanne och Rasmus då? Jo, Ingemar som är en av våra goaste vänner är pappa till Susanne och när han och Anne var här sist hade han just kommit hem från Egypten där han mött upp cyklisterna. Spännande var det att höra om deras bravader och hur det går för Susanne, inte nog med att hon är på världens cykeltur, hon gör det med ett extra utmaning eftersom hon har diabetes! Vi är så otroligt imponerade av dom båda och det är riktigt spännande att följa med dom i sadeln:)

Där har ni våra tips och om det nu är någon av er läsare som sitter på fler bra tips så får ni gärna fylla på listan genom att lämna en liten kommentar.

Vi lämnar er med en bild på en av alla stans tomtar, man ser dom uppflugna i träd lite här och var. Förmodligen sitter dom där för att hålla koll på alla Ystadsbor och se vem som sköter sej nu till jul... 

Vi önskar nu er alla en riktigt skön helg oavsett hur den spenderas. Hoppas ni får njuta av god mat och dryck, trevligt sällskap och fint väder!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

16 kommentarer:

 1. Vilket härligt inlägg kära ni! Vi brukar ge direkt på plats i Indien till barnhemmen i närheten där vi bor... de blir så glada över kläder, leksaker etc. som vi har med oss från Sverige. Vi brukar även köpa mat osv och getill de som inte har ett hem. I år är mina föräldrar just nu faktiskt :)

  Fredagskramar på er och en önskan om en riktigt trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I är är mina föräldrar där just nu ska det stå och inget annat...

   Radera
  2. Tack, ja det kan behövas en liten påminnelse ibland. Vilken bra insats att göra, något av det som vi köpt är just till barn i Indien, vi känner oss lite "besläktade" där nu ju:)

   Vi hoppas du har detsamma krassligheter till trots,
   kramar

   Radera
 2. Vilka bra tips på julklappar! :)
  Och vilken cool bröllopsresa!
  Och vilka häftiga tomtar! :)
  Och tack tack för tipset Anki! Ska absolut kika in där och spana efter skor!
  Ha en fin fredagskväll!
  kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att de uppskattas, tack!
   Ja, skotipset var bara tvunget, hoppas verkligen det blir nåt fynd:)


   Kramar

   Radera
 3. kanontips på julklappar!
  Bidrar med ett som jag tipsade om i min blogg http://www.unhcr.se/gavoshop/

  ( http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/2012/12/skickar-inga-julkort-alls.html)
  trevlig fredagskväll!

  Lena från make a head food

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, UNCHR fick vi med på listan, deras skolpaket lät så bra.

   Hoppas du haft detsamma.

   Radera
 4. Och tack för länken om cykelresan, vilken resa och vilken insats!

  SvaraRadera
 5. Det var många bra tips, tack för det! Ha en fin adventshelg!

  SvaraRadera
 6. Lustigt, nu tänkte vi lika igen! Har förberett ett inlägg med just liknande julklappstips som kommer i morgon. Men såna tips kan det inte bli för många av, så det är ju bara bra! Och lite olika är det, ni har några som jag inte har med och vice versa.Ha en fin 3:e advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, hur många gånger har nu det hänt? Härligt att det blir fler som tipsar, ju fler blir det förhoppningsvis som gör en insats. För många tips kan det aldrig bli!

   Vi hoppas du får detsamma.

   Radera
 7. Vet inte om det har med åldern att göra men jag skänker mer och mer. Småpengar i bössor, julklapp till fattiga barn, kläder i kontainer. Vi pratade faktiskt om idag att vi ska rensa ut massor när vi flyttar och skänka till någon bra organisation som kan kränga och få in en slant. Man har ju en del skit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan så vara, kan så vara. Eller så blir man helt enkelt mer uppmärksammad nu än vad man blev förr på hur man kan hjälpa och att det verkligen behövs hjälp världen över.
   Låter som en riktigt bra idé med er utrensning, det finns alltid någon som vill betala för det man själv inte längre har nytta av.

   Radera
 8. Vilket bra sammanställning! Gav bort UNICEF till tre personer förra året och det var väldigt uppskattat. Ska definitivt göra det i år igen :)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!