söndag 27 oktober 2013

Veckans underlättare, veckomeny för vecka 44

Ny vecka på ingång, höstlovsvecka är det och dessutom den sista veckan för denna månaden. Schwipp, schwopp så skriver vi snart november och inte riktigt klokt är det! Men istället för att gå händelserna i förväg bjuder vi er på några goda tips, som kanske kan passa på kommande veckas meny i era kök.

Det är ju pumpatider och då kan ju en pumpasoppa passa fint, denna varianten är av det lite hetare slaget. En lättlagad klassisk husman finns också med, tillsammans med en oerhört lättfixad fiskgratäng och för att fira in helgen så har vi med ett risottorecept som vi lånat från Jamie Oliver. Jo men ni hör ju själva, det väntar bara godsaker på vecka 44:as veckomeny:


Måndag: Vi börjar veckan vegetariskt med hjälp av en pumpasoppa som får smakskjuts av sambal oelek, ingefära och äpplen. Funkar även som förrätt, kanske något om det är halloweenbjudning på gång?
Tisdag: Veckans första fiskmåltid blir en superduperenkel fiskgratäng, denna med spätta som fått smak av citron och härliga örter. Har du inte spätta så går det lika bra med annan vit firre.
Onsdag: En husman står det på menyn mitt i veckan när vi bjuder på en fläskpannkaka som du snabbt och enkelt fixar till. En råkostsallad och lingonsylt passar finfint till.
Torsdag: Veckans andra fiskmiddag är en krämig laxgryta med bl.a fänkål och potatis i, alltså en smidig allt i ett gryta.
Fredag: Helgen inleder vi med lite köksterapi när vi rör samman en risotto med basilika, tomater och vitlök.
Lördag: Rosa pepparkorn smaksätter både färsbiffarna och det smarriga såsen dom ligger i, servera med pressad potatis så du får med så mycket sås som möjligt...
Söndag: En hel kyckling med blandade rotfrukter är en perfekt söndagsmiddag. All i en form i ugnen där det sköter sej själv under tiden du slappar och laddar inför kommande vecka.

Eftersom det är halloween på gång så tänkte vi bjussa er på ett litet bonusrecept också som kanske kan komma till användning för någon där ute. Det är en spöktårta med smak av cola, dekorerad med marängspöken som ni gör hur enkelt som helst!

Ha nu en bra vecka, och tillhör ni de som ska ha lite ledigt denna höstlovsvecka så önskar vi er en skön och avkopplande ledighet!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

7 kommentarer:

  1. Risotto är verkligen terapeutiskt att laga... Man borde göra det oftare egentligen. Hoppas ni får en skön vecka! Halloween för alla och jul för mig nästa helg ;)

    SvaraRadera
  2. Härligt med massor av inspiration till den kommande veckans matbestyr.

    Håll i hatten nu i början på veckan, monsterstormen är på väg (enligt aftonbladet åtminstone)! Jag tänker hålla i min :-)

    SvaraRadera
  3. Men jisses vilken matvecka, men laxgrytan fastnade jag lite extra för:)
    Ha det gott

    SvaraRadera
  4. Oh, den där risotton låter ju alldeles underbar! Hoppas att ni får en finfin vecka, kära ni! KRAM!

    SvaraRadera
  5. Mums vilka härliga rätter :) Har en grym tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla om produkter värda över 1000 kr :)

    SvaraRadera
  6. Då vill jag beställa en stycken färsbiffar med rosépeppar, en risotto och så kyckling - TACK! Höstlovsvecka, hm. Kan den möjligen infalla nästa vecka hos mig, inte tyckte jag att det märktes nån skillnad i trafiken i morse - det brukar det göra när höstlovet kommer.

    Hoppas ni håller i er ordentligt - har hört att det ska storma ordentligt söderut!

    Kram + kram

    SvaraRadera
  7. var i Malmö förra veckan och tänkte att ni nog säkert bor ganska nära.
    Men inte såg jag er inte ;)

    Kram Lena från make a head food som blev utan lamm i helgen :(

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!