onsdag 17 juni 2015

Drinkar som smakar sommar

Då är vi alltså framme vid tipsartågets ändstation nu, visserligen två dagar för tidigt (eller en, beroende på när du läser detta) men vi vill ju att ni ska kunna hinna få hem alla ingredienser också så ni kan blanda er drink. För drinkar är just vad det ska handla om här, vi bjuder både med och utan alkohol så det ska finnas något för alla.
Jordgubbar hittar du i några av glasen, men vi har även blandat ner vattenmelon, hallon och andra frukter i somliga glas - det finns ju allergier att tänka på.


Med tanke på hur gråmulen och ösregnig denna kväll blev så kan man baske inte tro att halva juni passerat och att det snart är midsommar! En stycken dyngblöt Håkan landade i hallen tidigare ikväll, alldeles slut efter både cykelturen hem och alla förberedelser på jobbet inför stundande mathelg som faktiskt är ganska så stor.
Som charkuterist rullar och steker man en hel del köttbullar just nu, 60 kilo på bara de två senaste dagarna! Och som om det inte räckte så har bland annat 10 kilo sylta, 20 kilo leverkorv och 30 kilo leverpastej tillverkats, 15 kilo sillar har stekts och lagts in! Så ni kan ju kanske ana vem som är trött i kropp och knopp och vem som kommer att ta en rejäl sovmorgon på fredag:)

Nu tänker vi landa i soffan, slökika på tv och lyssna på regnet som putsar våra fönsterrutor rena - inget ont utan att det har något gott med sej!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Psssst: Ni har väl inte missat tävlingen här på bloggen där ni kan vinna en alla tiders bra och rejäl blender från Electrolux? Det är bara några få dagar kvar att vara med, så in med er nu och var med!

4 kommentarer:

 1. Jag förstår Håkan. Vi har lika hysteriskt på mitt jobb. Mat och långledighet innebär mycket jobb. Man är som ett utsketet äpple när helgen och ledigheten väl är där. Men lite sovmorgon och sen är man redo. Fruktdrinkar är ju fantastiskt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dom två går verkligen hand i hand med varandra... man e ju helt slut och sovmorgon är helt tvunget!

   Radera
 2. Den mousserande citrondrinken med mynta ser väldigt god och läskande ut och perfekt nu på sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja den är inte helt fel den, om bara sommaren dyker upp snart också...:)

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!