söndag 16 augusti 2015

Veckomeny

för vecka 34 är på plats här i köket efter en Mårtenssonsk djupdykning i receptskafferiet! Denna veckan blandar vi och ger er bland annat en av de mest populära rätterna här på bloggen, den enklaste pizzan i mannaminne - knäckebrödpizzan! Så innovativ så att till och med stavningsprogrammet i datorn inte ens vet vad det är:) Vi tar en sväng till Asien där vi gör två middagsstopp, avslutar veckan hemma i Svealand med en härlig torskmiddag med bacon och däremellan bjuder vi på en kräftpaj.
Gott och blandat, helt enkelt och vi hoppas att ni hittar något som fångar ert intresse:

Måndag: Vi startar veckan lätt och enkelt med en knäckebrödspizza. Valfri topping, så klart!Torsdag: Indisk kycklinggryta med nötter, gärna salta, på toppen.

Fredag: Förbered lördagens frukost med kalljästa bullar

Lördag; Kräftpaj, för dej som älskar kräftor men inte vill sörpla och skala:) 

Söndag; Torsk med bacon och citron, serveras med valfria tillbehör.

Vi har förstått att det råder skilda väderlekar i detta avlånga land idag, här hos oss vaknade vi till ljudet av regnet som smattrade mot rutorna och vinden som ven i tvärdraget. Det är knappt så vi vågar erkänna det, men det var faktiskt riktigt skönt att ligga kvar och lyssna på vattensmattret och blåsten. Men nu efter att vi ätit frukost så tycker vi nog att det kan räcka med grå himmel och storm, så skicka hit lite solsken om ni har så är ni kära:)

I går sken solen däremot både från himlen och i våra mathjärtan! Vi hittade äntligen Pakistansk mango hos frukt- och grönsakshandlaren på torget och det var nästan så vi skuttade runt på Stortorget av glädje! Har ni inte smakat dessa ljuvligt söta mangosar så kan vi absolut rekommendera er att göra det, så vida ni gillar frukt och mango då. Bor ni i Ystad så hittar ni dom alltså på Stortorget och dom är värda varenda krona, vi lövar!

Och som om det inte räckte med mangon på torget så hade fiskeludan i småbåtshamnen äntligen öppet när vi kom förbi, Ankis far har tipsat oss om att gå ner där och köpa fisk från fiskaren direkt och det är inte sista gången vi gör det! Första köpet blev laxfiléer (det vet ni som följer med oss på facebook redan) som fileades under tiden vi väntade, så mycket färskare än så kan det knappast bli. Laxen hamnade på tallrikarna igår efter den enklaste tillagningen, med så fin råvara behöver man inte klödda till det, lite dill och citronolja på och in i ugnen på låg värme sen är laxen i hamn:)

En fortsatt skön söndag önskar vi nu er alla, och en riktigt bra ny vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!