söndag 25 oktober 2015

Veckomatsedel

Veckomatsedelsdag är det dags för här i Mårtenssonarnas kök när det är söndag och så även denna söndag, den sista för oktober månad. Vi hoppas att ni kommit ihåg att vrida tillbaka tiden på era klockor, om inte så är det ju inte hela världen, plötsligt har vi en hel timme tillgodo på tidskontot.
Här har vi vaknat upp till en härligt solig dag, dock är det en lite förkyld dag så vi väljer att slå med den lätta hammaren och låter nya crockpotten laga maten medan vi bara chillar:)

Vill ni också bara chilla och inte tänka på hur veckans middagar ska se ut, så får ni vårt färdiga förslag här. Det enda ni behöver göra är att skriva shoppinglista och sköta inköpen, för just den tjänsten tillhandahåller tyvärr inte vi:)
Veckan börjar vegetariskt med en härligt uppiggande grön soppa och avslutas med en fruktig frukostdrink för att jaga bort eventuella förkylningsbaskeluskor. Däremellan har vi försökt att variera smaker och innehåll så mycket vi bara kan:

Måndag: Grön ärtsoppa som du gör i en flygande fläng


Onsdag: Lax penslad med grovkornig senap i foliepaket med rotfrukter. 

Torsdag: Gryta med fläskkarré med asiatiska smaker


Fredag: Kycklinggratäng med ölkorv och vindruvor och med det följer ett bonusdrinkrecept. 

Lördag Grönsaker under krämigt parmesantäcke perfekt både som tillbehör eller som ensamrätt!

Söndag: Nybakad frukost med dinkelscones och grapefruktdrink med ingefära 
för att hålla förkylningsbaskeluskerna borta!

En riktigt fin söndag önskar vi er och en alla tiders bra ny vecka. Tillhör ni de som tänker ha ledigt denna höstlovsvecka så hoppas vi att ni får en riktigt skön ledighet! 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

5 kommentarer:

 1. Skickar lite krya-på-kramar till den förkylde. Här vankas det ledigt för frun nästa vecka men inte en ansökt sådan. Onej, sjukskrivning för mellanöreinflammation blev domen i fredags. Mycket ska man få höra innan öronen trillar av, hihi!
  Er veckomatsedel låter som alltid smaskens. Ni har ju ett gediget arkiv att hämta inspiration ur minsann. Vi var inne och snokade runt i ert skåne pepparkaksrecept idag. ;)
  En fin start på veckan till er, kramizar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och detsamma får väl vi säga då, mellanöreinflamation har vi inte hört talas om - hopas det snart ger med sig.
   Ja, det har ju blivit en hel del recept genom åren, nästan så det börjar bli fullt i receptskafferiet:) Se där ja, vankas det pepparkaksbak kanske?

   Detsamma önskar vi er,
   kramar

   Radera
 2. Mycket gott och lockande som vanligt på er veckomeny. Mest sugen blev jag på dinkelsconsen som jag tror det får bli till lyxfrukost nästa helg. Ha en fin vecka som kommer och krya på sig till den som var förkyld. Jag började nysa och frysa väldigt ikväll så det får bli en tidig kväll för mig, ska försöka sova bort eländet. Kram! /Anna J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, det låter bra Anna!
   Usch och fy, precis så började det här också - hoppas du kunde sova bort eländet.
   Kramar och krya på dej

   Radera
 3. Jamen, det där såg väl inte så pjåkigt ut!! Kycklinggratängen såg spännande ut. Kram och ha en finfin vecka! Här skiner solen och det ser ut att bli ännu en fin höstdag. Det tackar vi för!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!