måndag 16 november 2015

Korvgryta med ajvar relish


Ajvar relish alltså, hur bra är det inte att ha en burk Ajvar relish på lut hemma i skafferiet?! Ja så vida man gillar och inte är allergisk mot paprika, annars är det ju bättre att ha något annat på lut...
Vi har ätit och lagat mat med Ajvar tidigare, men har på senaste tiden upptäckt att det är en alla tiders så kallad stapelvara och försöker numera se till att den röda paprikaröran aldrig saknas i köket. Den är perfekt att ha som smaksättare i både varma och kalla såser precis som den är i grytor och soppor, och så är den ju så god också! Eftersom vi nu har blivit så otroligt frälsta så hoppas vi att vi kan få med även er på Ajvartåget, om ni inte redan har löst platsbiljett det vill säga?

Dagens korvgryta är en sån där smidig, snabbfixad och lättlagad middag som man slänger ihop på under 30 minuter från första kylskåpsdörröppningen, tills dess att maten ligger på tallriken. Perfekt matlagning för stressiga vardagar med andra ord, men så klart precis lika gott och perfekt för stressiga helger också:)
Åter igen är det inte heller så fasansfullt många ingredienser som krävs, någon av dom behövs inte ens skrivas upp på handlelistan för vi gissar och hoppas att ni har vatten i kranen:

Korvgryta med ajvar relish   2 port + matlåda
½ kilo medister- eller falukorv i mindre bitar
1 gul lök, hackad
1½ dl mild ajvar relish
2 dl vatten
3 msk kalvfond, koncentrerad
paprikapulver, gärna rökt
2½ dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Fräs löken och korven så det får färg.
Blanda ner ajvar, vatten fond och paprikapulver, rör om och låt puttra 5 minuter.
Rör i grädde, låt koka upp och red eventuellt av om du tycker att såsen är för tunn.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

3 kommentarer:

 1. Ja, ajvar är verkligen en perfekt smaksättare. Den här rätten blev som en upphottad version av korv stroganoff :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det, vi måste verkligen bli bättre på att använda det!
   Så kul att höra, skönt att den gick hem:)

   Radera
 2. Å detta måste jag testa. Älskar ajvar brukar använda det till en laxgryta med svamp och ärtor som serveras med ris mycket mumsigt

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!