söndag 15 november 2015

Veckomatsedel

Då är det söndag igen gott folk, förberedelserna för en ny vecka kan börja så smått och vi tänker så klart närmst på vad som ska lagas till middag. Själv har vi hitintills bara löst måndagens middagsgåta, men för er del finns det en komplett matsedel för hela veckan som bara väntar på att bli tillagad.

Vi börjar med en vegetarisk gryta i bästa kylskåpsrensarstil och avslutar med en söndagsfika eller efterrätt om man så vill. Däremellan bjuds det fisk både i soppa och i teriyakimarinad, rosmarinkex, fetaostfyllda köttbullar och gratinerade potatisar med ost och bacon.
En hyvens vecka med andra ord:Soppan ville inte vara med på bild:) 
Dåförtiden så hände det att vi inte fotograferade maten vi lagade och åt... det var vilda tider detTorsdag: Baka kex med rosmarin och flingsalt, perfekt för den som vill tugga på ost i helgen. 

Fredag: Gratinerade potatisar, fyllda med ost och bacon. Så makalöst gott! 


Söndag: Enkla kakan till eftermiddagsfikat eller efterrätt. 
Bara tre ingredienser plus valfri frukt eller bär, en gammal kär klassiker i vårt kök! 

Att avsluta helgens och veckans sista inlägg utan att nämna de oerhört tragiska och fruktansvärda händelserna som skett i Paris är svårt, för att inte säga omöjligt, ibland finns det helt enkelt inte ord som räcker till för att uttrycka det man känner inombords...
Men så såg vi en filmsnutt från gårdagens Madonna-konsert i Stockholm, en filmsnutt där Madonna uttrycker sina tankar och känslor om attentaten. Vi har försökt att hitta en länk till den som vi kunde lägga upp här och vi hoppas att vi har lyckats eftersom vi tycker att den förmedlar ett otroligt bra budskap, som vi känner starkt för!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Vilken mumsig matsedel. Vi blev så fulla i skratt när ni skrev om att ni förr inte alltid fotograferade maten. Ibland tänker vi att det vore väl om vi gjort likadant istället för gamla gräsliga bilder. Vi försöker uppdatera allt eftersom med nya fräscha och förhoppningsvis finare bilder.
    Ha en fin vecka och kramizar till er!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!