söndag 2 oktober 2016

Veckans matsedel

Hej på dej, du första söndag i oktober månad och välkommen ska du vara! Nu börja den där tiden då rotfrukterna gör sitt intåg i köket och det tänkte vi skulle märkas lite extra på veckans matsedel, så vi klämde in både rödbetor, morötter och kålrötter. En mustig soppa kändes också passande att ha med, perfekt att värma eventuella frusna höstsjälar med, och så är det ju faktiskt tid att fira kanelbullens dag i veckan!
Ja ni hör, vi har en smarrig och fullspäckad vecka framför oss så vi drar inte ut på det längre:

Måndag: En vegetarisk paj med både rödbetor, fetaost och oliver. får börja veckan

Tisdag: Det är kanelbullens dag och vad passar då bättre med ett recept på, just det, kanelbullar.

Onsdag: En härlig kikärtssoppa med korv och ett bonusrecept på långpannebröd som inte behöver jäsa!

Torsdag: Rotmos, det är grejer det och nu hittar man billiga rotfrukter lite överallt så passa på!


Lördag: Vankas det höstkalas så har vi en hel höstinspirerad meny för det, där hittar du bland annat matmuffins med kantareller och ost, rostbiffsstek och potatissallad med nötter och en björnbärsdrink.

Söndag: Har ni hittat lingon i skogen, eller i butiken, varför inte prova på att koka egen lingonsylt? Om inte så kanske du vill lägga in smarriga ättiksgurkor?

Då tar vi och tar tag i dagen, försöker fånga den på bästa sätt och ladda upp batterierna för en ny vecka - den 40:e i ordningen detta året!
Ha en skön söndag och bra vecka, allesammans.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Tack för fin matinspiration, som vanligt på söndagar. Blev väldigt sugen på rotmos så det får nog bli nån dag i kommande vecka för det var så himla längesen jag åt det. Ha en fin vecka och kram till er! /Anna J

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!