söndag 9 oktober 2016

Veckans matsedel

Nej vet ni vad, rätt som det är fredag så är det söndag igen och dom där dagarna går (som herr Mårtenssons brukar säga) som en liter:) och bara rinner iväg, snabbt som hundan! Att det är söndag betyder ju att det är dags att ta tag i matplaneringen för veckan och denna söndag är inte annorlunda på något vis, vi delar med oss av ett nytt förslag på matsedel även idag.

Vi börjar med en lite annorlunda variation på sill- strömmingsmiddag, tar oss sedan vidare genom veckan med bland annat en tvist på köttbullar och en snabbfixad makalöst god pastamiddag, för att slutligen avsluta veckan med att återinviga lergrytan med en hel vitlökskyckling:

MåndagVåga prova sill eller strömming fylld med labneh eller fetaost, så gott!

Tisdag: Köttbullar med indiska smaker i en lika god som färgglad sås

Onsdag: Lillelördagsmiddag blir det med en krämig laxgryta

Torsdag: Varma mackor är snabbfixad kvällsmat, en italiensk skinkmacka mättar lite extra. 

Fredag: Ostfyllda cannelloni med tomatsås som du gör snabbt och enkelt, 
perfekt för en fredagsmiddag.

Lördag: Lördagsfrukost med några av våra frukostfavoriter, nybakade glutenfria frukostbullar, löskokta ägg och en smoothie med mango och hallon.

Söndag: Nu plockar vi fram lergrytan och först ut blir hel vitlökskyckling

För vår del ska dagen mest ägnas åt att fortsätta njuta av att åter igen vara hemma efter vår storstadssemester. Vi kom nämligen hem igår efter att för första gången besökt Warszawa, en alla tiders trevlig storstad som överraskade oss med att ha mycket att bjuda på, en stad vi väldigt gärna vill återse.
Denna gången bilade vi dit med vänner och nu vet vi att bilsemester inte är det optimala sättet för fru M att resa tyvärr, så dagen ska mest ägnas åt att försöka kurera och återställa en argsint och upprörd rygg:( Vi ska dessutom försöka få undan sommargarderoberna återinställa hösten och vintern där, det blev visst plötsligt kallt när vi var borta! En stillsam söndagspromenad i höstvädret och så en god middag på det, sen hoppas vi att vi är redo för en ny vecka.

Vi önskar er en riktigt skön söndag och en härlig ny vecka, kära köksbesökare.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!