tisdag 11 oktober 2016

Tomatgratinerad fiskgratäng

Ibland blir det bara så rätt när olika smaker och ingredienser kombineras, dom passar som hand i handsken, gifter sej eller, som vi brukar säga, sitter som en krocketklubba på smalbenet! Precis så var det när vi lagade till den här fiskgratängen, dom där söta tomaterna passade så otroligt bra till de salta ansjovisbitarna och tillsammans med grädden blev det en krämig smaksensation. Gratängen tillhör absolut kategorin "fantastiskt lättlagat under 30 minuter", en alla tiders kategori när det varken finns så mycket ork eller tid för matlagning men vi ändå vill äta gott.
Någon fotosensation blev det inte när maten väl hamnade på tallrikarna, i alla fall inte med "riktiga" kameran... men all mat är inte lika fotogenisk som god, det har vi lärt oss med åren:)

Fiskgratäng med tomater och ansjovis   2 port
400 g torskfilé
75-100 g ansjoviskryddad sill
vitpeppar
2 dl grädde av valfri sort
½ tärning fiskbuljong
ströbröd
2 stora tomater, grovt hackade
10 cm purjolök, fint hackad
Lägg fisken i en smord ugnssäker form och peppra den.
Hacka ansjovisen och lägg över torsken, häll över grädden och strö på ströbrödet.
Gratinera fisken mitt i ugnen på 225 grader ca 10 minuter, ta ut formen och lägg på tomater och purjolök och ställ in formen ca 5 minuter till.
Ta ut och servera med valfritt tillbehör.

En del av vårt valfria tilltugg ser ni på bilden, det blev kokta pantofflor för Håkan medan Anki valde blomkål, resten av tillbehören i form av grönsaker i både kokt och rått tillstånd står kvar på matbordet - helt ofotograferade -och väntar.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!