söndag 6 november 2016

Veckans matsedel

God förmiddag på er denna söndag, vi hoppas att ni har det fint och att helgen än så länge varit en bra en. Vi har förstått att vissa av er har fått lite försmak av vintern och vad den har med sig i molnen, det har dykt upp bilder både på Facebook och på Instagram som visat vintervita landskap och helt ärligt så tyckte vi att det såg riktigt mysigt ut. Mysigare än ösregnet som hälsat på oss non-stop:)

Non-Stop hittar ni inte i veckans matsedel men däremot så bjuds det kladdkaka och redan i morgon minsann, då är det nämligen dags att fira kladdkakans dag! På söndag är det dags att fira far för de som gör så, då tänkte vi att det kunde sitta fint med en härlig frukost att starta dagen med, naturligtvis är frukosten finfin att njuta av även för de av oss som inte är fäder.
Däremellan ligger det en fisk, en fågel, skrämmande soppa, klassisk husman och en värmande drink som väntar att huggas in på:

Måndag: Veckan börjar sött, det är nämligen kladdkakans dag och vi tipsar om en kladdkaka med en smula chilihetta, chili chocolate cake.

Tisdag: Veckans första fisk blir en fiskgratäng med citronsås och knaprigt örttäcke med potatismos.

Onsdag: Köttbullar med en riktigt god brunsås, husmanskost absolut! En kär gammal efterrättsdrink hittar du också i samma inlägg :)

Torsdag: En härligt djupröd rödbetssoppa blir veckans vegetariska måltid.

Fredag: Helgen inleds med en värmande lingondrink, en het vargtass.

Lördag: Kyckling i gräddig whiskysås som gratineras i ugnen.


Söndag: Antingen du firar farsdag eller inte så är det aldrig fel att börja dagen med en extra smarrig frukost, varför inte redan på lördagen baka samman baguetter som jäser i kylen över natten

och lyxa till det hela lite extra med att pochera ägg och servera med lax, mumsfillibaba!

I dag står det bland annat källarröj och äppelmoskokning på schemat här hemma i det Mårtenssonska köket. Ankis jobbkompis svängde förbi i fredags med en stor påse fylld av stoooora matäpplen och eftersom det vankas hel ugnsstekt kalkon till middag ikväll tyckte vi att det kunde vara en bra start för några av äpplena. En sväng i friska luften ska vi också hinna med, så det är väl lika bra vi kör igång på direkten!

Vi hoppas ni får en bra vecka och att söndagen blir skön och njutbar! 
Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Köttbullar och brunsås var inte igår jag åt såå gott:)
    Ha det bra
    Kram milla

    SvaraRadera
  2. Ååååh, det där med varma drinkar alltså. GENIALT!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!