söndag 13 november 2016

Veckans matsedel

Nu är det minsann "hej mitt vinterland" som gäller här också, inte för att vi fått någon snö (i alla fall inte så det räknas) men vi har vaknat upp till ett frostnupet landskap de senaste dagarna och det är oerhört vackert. Fast så vackert var det inte igår när vi var ute och försökte oss på en långtur i skogen, överallt var det isgator och det var med risk för både liv och lem som vi kasade omkring som Bambi på hal is båda två - vi lovar att det var en syn för gudarna och vi förstod ganska snabbt varför det var så folktomt där ute:)

Folktomt hoppas vi inte att det blir på dagens inlägg när vi återigen har varit inne i skafferiet för att rota runt och damma av gamla godsaker ni kan ha användning för i veckan som kommer. Det finns allt från granola till ugnsbakad brieost, gös och långkok som ger dig en mustig oxragu - hoppas det ska smaka:

Måndag:  Börja veckan med att göra egen müsli, det är hur lätt som helst och tar knappast någon tid alls, sen har du frukost för hela veckan! 

Tisdag: Grönsaksgryta med halloumiost, veckans vegetariska middag är en härlig blandning av sött och salt.

Onsdag: Nya smaker på gammal klassiker, korv Stroganoff med annorlunda kryddning


Fredag: Fredagsmys med en ugnsbakad brieost, denna med nötter och hjortronsylt.

Lördag: Gös med parmesansås och knaperstekt bacon, perfekt för lördagsmyset.

Söndag: Härlig oxragu som behöver en stund på spisen, perfekt för lata söndagar, serveras med pasta.

Det är inte alls dumt att kika runt bland våra gamla inlägg har vi upptäckt, vi blir själva också påminda om godsaker som vi inte haft på länge och utbrister både en och två gånger "åh, det måste vi ju ha snart" när vi gör matsedeln. Så nu står både ugnsbakad brie och korv stroganoff också med på vår egen matsedel för kommande vecka, hur dom sen kommer att se ut har vi i skrivande stund ingen aning om. Kanske följer vi våra egna tips på recept, fast känner vi oss själva rätt så är nog dom chanserna ganska små:)

Då tar vi tag i söndagens agenda nu, på den står det bland annat köttbullsrullning och långtur till fots - och nej, inte i skogen denna gången, vi tar det säkra före det osäkra och spatserar runt inne i stan istället. En tur hem om till Ankis far har vi tänkt oss, det är ju faktiskt farsdag och även om vi inte firar den enligt konstens alla regler (hur dom nu är skrivna) så är det ju alltid trevligt med en träff!

Vi önskar er alla en skön söndag, en fin avslutning på helgen och en lyckad ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

 1. Hemmagjord musli är det bästa, man tar av det man gillar bäst :) Ost gillar jag och halloumi är en stor favorit. Ugnsbakad brieost är gott det också. Ha en skön söndag, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA visst är det, och det är så kul att kunna experimentera med smakerna!
   Tack, hoppas du har en fin vecka,
   kramar

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!