fredag 7 juli 2017

Pimm's cup

Äntligen har vi fått receptet på drinken vi bjöds på hemma hos Perssons på midsommarafton och som vi lovade er att ni skulle få ta del av, en himla god och läskande Pimm's med frukt, bär och gurka i! En hel gurkstav av modell XL för att vara exakt, och den där gurkan var så himla god att knapra på när den hade doppats i drinken så hoppa för guds skull inte över den!. 


Drinken kan du servera både som bål där var och en får förse sig själv under kvällens gång, eller så gör du som Thomas och Anneli och serverar den i glas. Det enda som egentligen skiljer de båda åt, om vi har förstått det hela rätt, är att den första heter Pimm's bål och den andra heter Pimm's cup och det av ganska så självklara orsaker!


Från början fanns ambitionen att alla ingredienserna skulle sitta på en extralång drinkpinne nedstucken i glaset, men det insåg vi snabbt att det mest var joxigt och försvårade drickandet en hel del. Om vi säger som så, det med risk för att förlora synen som man drack när drinkpinnen fanns med i glaset. Men fint var det:)
Så vi drog snabbt av apelsin- och limeskivor, gurkstav och jordgubbar och ploppade ner dom i glaset, en smula till värdinnas förtret eftersom det hade varit en del meck med att få som alla på plats... så det är något ni gott kan hoppa över!

Pimm's Cup   1 glas
4 cl Pimm's No 1
ca 8-10 cl Ginger ale
gurkstavar
apelsinskivor
lime- eller citronskivor
jordgubbar
ev. färska myntablad
isbitar
Sätt en gurkstav, en skiva apelsin, en skiva lime/citron på en drinkpinne eller grillspett av trä och toppa med en jordgubbe.
Eller så lägger du dom alla i glaset tillsammans med isen.
Lägg rejält med is i ett glas, häll i Pimm's och Ginger ale och smaka av.
Stick ner fruktpinnen med gurkan nederst och toppa ev med myntablad.
Njut.

Drinken kan även serveras som bål om du ska bjuda många på den här läskande drinken.
Dela då gurkan i mindre bitar och halvera jordgubbarna om dom är stora, är dom små låter du dom vara hela.
Blanda sedan samman bålet efter hur många drinkar det ska räcka till, efter måtten här ovan.
T.ex om 10 personer ska dricka av bålet blandar du :
40 cl Pimm's med
8 dl - 1 liter Ginger Ale (fruktsoda går också bra).
Lägg frukter, bär, myntablad och gurka i en stor bringare eller bålskål och tillsätt is, Pimm's och Ginger Ale, rör om och servera.

Och så kan vi nu titulera oss semesterfirare, vi Mårtenssons och det är vi så glada och tacksamma för. Tänk ändå vilken lyx det är att få vara ledig och ha betalt för det, det är minsann inte alla förunnat i världen!


Vi började att smygfira en smula och tog en sushilunch på stan efter att frun hade kommit hem från jobbet, ingen dum start alls om ni frågar oss.
Ikväll slår vi på stora trumman och korkar ur champagneflaskan, hugger in på lobster rolls och hemrökta räkor med lakritsaioli, bara favoriter när det ska firas - både gårdagens födelsedag och att semestern är här (sa vi förresten att vi är lediga nu... 😉😉)

Ha nu en riktigt härlig helg allihopa, och så klart en fin fredagskväll. Ät och drick gott, må gott!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!