tisdag 5 januari 2010

Bakdax!

Min gamla bakglädje (och med det menar jag glädje över att baka och inget annat!) har återuppstått sen vi fick en ny spis i köket! Tack, säger jag till hyresvärden. Mazariner, med mycket glasyr, tillhör en av mina absoluta favoriter men de är lite mer insatskrävande och det kände jag inte för idag. Det fick bli Mazarintårta som jag gör efter ett superenkelt recept som jag fått av min jobbkompis Lisa, tack.

Mazarintårta
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
200 g smält smör
1-2 droppar bittermandelolja
Glasyr av florsocker, vatten och karamellfärg.
Vispa ägg och socker. Häll i mjöl och bittermandelolja och rör samman. Slå det varma smöret ner i smeten, och vispa. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten och grädda 20 minuter på 200 grader. Glasyren rör man snabbt ihop; florsocker rörs med vatten (ta lite i taget) till lagom kletighet och färgas med karamellfärg. När kakan är färdig låt den svalna, innan du glaserar den.

Jodå, 200 g smör ska det vara i den, men man ska ju inte äta hela kakan själv, det räcker med en bit (åt gången i alla fall...)
Nu ska jag ta en kopp kaffe och provsmaka en bit kaka.


Smaklig spis! / Anki

1 kommentar:

  1. Vassego! Det är enkelt men gott, 2-2-2-receptet!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails