måndag 28 maj 2012

Pasta carbonara

Hur har ni det där ute i sommarvärmen, äter ni ordentligt? Visst blir det lätt så att man slarvar lite när det är som varmast, inte är sysselsättningar som innebär för mycket tid vid en varm spis något som man kanske prioriterar? Lite lättare mat kan väl vara på sin plats, både vad gäller kockandet och när man väl ska sätta sej till bords och äta.
Alldeles perfekt kan en pastarätt vara, en carbonara tar inte så fasligt lång tid att smälla ihop och den slinker ner ganska fort dessutom. Om det sen beror på all smarrig grädde eller att det är spagetti kan man ju fundera lite på:) När vi kockade till carbonara sist utgick vi från ett recept som vi hittat hos Helena och Olof, även om vi gjorde lite justeringar som bl.a innebär en näve ruccola och lite mer grädde och ost i såsen. Hur gott som helst blev resultatet:


Pasta carbonara 2 port
2 port pasta
1 pkt bacon, strimlad
1 stor schalottenlök, finhackad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl parmesanost
1 rejäl näve ruccolasallad
Pastan ska vara kokt a'la al dente när rätten serveras.
Fräs baconet så det får lite färg, ta upp ur stekpannan och låt det rinna av på en bit hushållspapper.
Fräs därefter schalottenlöken i samma stekpanna.
Rör samman grädde, äggulor och parmesanosten.
Blanda ner bacon, lök i pastan och ruccolasallad i pastan och häll därefter på gräddblandningen och rör om.
Krydda med svartpeppar efter eget tycke och smak.
Servera med riven parmesanost och svartpeppar så man kan fylla på efter behag.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

35 kommentarer:

  1. Mums, så gott det ser ut. Ja värmen gör att man vill äta lite lättare och gärna sallader och dyl.

    Snart ses vi, kul! :) Kram på er i massor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi går verkligen in en helt annan matplaneringstid nu:) Bara värmen får hålla i sej...

      Visst är det, kan inte fatta att det snart är dags, redan!!!

      Kramar tillbaka!

      Radera
  2. Carbonara är jättegott!
    Visst märker även vi av att värmen förtar lite kökseskapader men så finns ju grillen att ta till så får man ändå njuta av värmen utomhus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det, så gott.
      JA, för de som kan grilla ute så är det kanon, fast man tröttnar kanske lite också efter ett tag och vill ha något annat som omväxling:)

      Radera
  3. Instämmer i att det är lätt att det slarvas med maten sommartid. Man blir inte lika hungrig när det är varmt heller! Carbonaran ser god ut, det har jag inte ätit på flera år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej man blir ju inte det, utan får oftast påminna sej att man behöver äta.
      Då är det hög tid att ta fram den igen:)

      Radera
  4. Smarrigt med carbonara! Men utan grädde ska det vara. Nu ska jag riva parmesan över min så det slår härliga till - fick ett fiffig rivjärn i morsdagspresent.
    PS. Här är det gråväder - desto större anledning att ha måndagsmys.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va?! Utan grädde??? Det finns inte i vår värld, ingår i basförrådet:):)
      Kanon med bra kökspresenter.
      Gråväder väntas tydligen här också, gillas inte:(

      Radera
  5. Pasta carbonara som är så gott, fast de är faktiskt först i år som jag lärt mig gilla det :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha, sent ska syndaren vakna:):)

      Radera
  6. Visst vill man ha lite lättare mat när det är varmt. Blev sallad några måltider i rad, en smoothie till lunch en dag och paj. Carbonara är ju en perfekt snabbmat. Har ni testat den jag gjorde med lax och ärtor. Sååå god!! Lite lyxigare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Paj är ju också perfekt sommarvärmes mat!
      Din carbonara måste vi kolla in, det låter ju som helt perfekt i vår smak:) Tack för tipset.

      Radera
  7. Mums, det är ju så gott. Något som faktiskt alla i familjen gillar.

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, bonus för att alla gillar:)

      Radera
  8. Pasta carbonara, any day! Åt det även i NY på en italiensk restaurang. Mycket gott! Har aldrig provat med ruccola, låter som att det kan ge en bra kick. Nu blev jag inspirerad att laborera själv med klassikern.

    Ha en fin vecka - det dåliga vädret har kommit till Stockholm idag :-( Men på lördag skiner solen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men hallå Lotta, välkommen hem och hit igen, härligt!
      På italiensk restaurang, bådar för en extra god carbonara då! Du kan säkert laborera till en smarrig version, ser vi fram emot.

      Detsamma till dej, klart vi ska locka fram den till lördag! Ska bli så kul!!!

      Radera
  9. Oh Carbonara... Den ska man icke förakta, trots sina få (men geniala) ingredienser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det ska man inte, speciellt när det är så goda ingredienser!

      Radera
  10. Nästan den bästa av alla pastarätter:) Och snabbt går det också, det gillar vi;)

    SvaraRadera
  11. När jag var ung och charmerande (tror jag) mötte jag och min kompis ett par pigga och livlliga italienare ute på krogen. Vi bjöd så klart hem dem och de lagade fantastisk carbonara till oss. Pasta al dente, stekt bacon och en rå äggula på toppen. Ingen grädde - bara en massa nymalen svartpeppar. Det är ju därför den heter som den gör, alla de svarta prickarna som kom av kolet... Carbonara är min mans favorit men han vill ha med grädde och en massa parmesan. Då går tyvärr min mage i spinn. Så han får laga sin själv, hihi! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så då har vi alltså en som smakat på originalet kan man väl säga, inte illa! Hade vi ingen aning om att det var därifrån den fått sitt namn, perfekt eftersom man ju ska lära sej något nytt varje dag, tack!

      Radera
  12. Jag tror att det är både spaghettin och den krämiga grädden som ihop gör att det lätt slinker ner :) Gott ser det ut!

    SvaraRadera
  13. Gode tid så sugen jag blev på pasta carbonara nu mums! kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Perfekt, då har vi lyckats:)
      Kram på dej

      Radera
  14. Av någon anledning så är jag hungrigare denna årstiden. Tycker att det är så mycket roligare att laga mat också med alla fräscha grönsaker som kommer nu och snart är ju mina egna klara oxå :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det underbart med allt som man hittar i grönsaks och fruktdiskarna nu, så mycket godare med fräscha ingredienser! Egenodlat är inte fy skam...

      Radera
  15. Pasta är tacksamt när det är varmt. Jag åt krämig polenta igår men fick vänta några minuter att äta den för att slippa svettas (satt tyvärr inomhus). Men jag är ändå glad för värmen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, snabbt och enkelt.
      Ja, man vill ju inte klaga när det äntligen blir varmt...

      Radera
  16. Här har det nu blivit svinkallt igen! Trist1 Men helgen var underbar. Pasta Carbonara är en favoriträtt hemma hos oss. Måste prova med ruccola nästa gång jag lagar det. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ruccolan gjorde att det bidde lite kryddigare. Hoppas det faller i maken.

      Radera
  17. mmmh, pasta carbonara är ju bara så gott :)! Tack för den trevliga kommentaren!

    SvaraRadera
  18. Carbonara som är så gott! Chrisse är tokig i det här hemma.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails