torsdag 25 april 2013

En synnerligen lyckad paketinslagning!

I dag ska ni få ett riktigt fint paket av oss kan ni tro, ett paket som innehåller en så väldigt god kasslerrätt så vi knappast trodde att det var möjligt. Receptet är lika enkelt som innehållet i paketet är gott, det går så snabbt och är så smidigt att kocka till så ni får bara inte springa förbi detta. Så länge ni äter kassler det vill säga, gör ni inte det så är ni så klart ursäktade:)

I receptet finns inte ordet salt med och det beror inte på att vi glömt bort det, det är bara det att det inte behövs något extra salt, kasslern sköter sältan alldeles utmärkt på egen hand. De råstekta potatisskivorna som ligger i botten av paketet blir så smarriga när de suger upp smakerna från alla andra ingredienser som ligger ovanpå. Det är nästan som att de efter stekningen är kokta i en väldigt smakrik buljong. Märks det att vi blev väldigt förtjusta i smakerna...?

                                                           
Kassler i folie   2 port
400 g potatis, tunnskivad
1 röd paprika i stora bitar
3 cm purjolök, tunnskivad
300 g kassler, skivad
4 msk persilja, fint hackad
1 pressad vitlök
Skölj potatisskivorna i kallt vatten och låt dom rinna av, lägg på en handduk och klappa dom torra.
Stek potatisskivorna i smör och olja tills de är gyllenbruna.
Fördela skivorna på 2 bitar aluminiumfolie.
Fräs purjolöken och lägg den på potatisen tillsammans med paprikabitarna.
Lägg kasslerskivorna överst i paketet.
Blanda ihop persilja och vitlök och lägg det på kasslerskivorna, vik ihop paketen och lägg dom på en plåt.
Ställ in plåten mitt i ugnen och tillaga på 200 grader i ca 20 minuter.
Ta ut och servera.

Så blev det då en uppdatering av vår mobiltelefon till slut, igår inköptes en sån där smart variant - den enklaste av de alla - så nu har vi avancerat från amöbastadiet upp till mammutstadiet.
Ni som följer oss på Facebook fick igår se premiärbilden som vi tog och, som vi efter många om och men, dessutom lyckades lägga upp på vår sida där! Ojojoj, så stolta vi kände oss.
Och alla ni som tjatar om att vi ska sälla oss till Instagram, lugn bara lugn, vi måste först lära känna vår nya familjemedlem lite närmre innan vi tar steget... Men så fort vi känner oss laddade så lovar vi att ni ska bli de första som får veta det! Men en sak i taget, som Alfons pappa säger.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

12 kommentarer:

  1. Jag tycker kassler är underskattat. Det som är så himla gott och prisvärt! Kul sätt att tillaga den på. Kanske blir en höjdare för grillen 2013? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lite så känns det nästan. Absolut att man kan lägga paketet på grillen, det funkar säkert hur bra som helst.

      Radera
  2. Insta, insta, insta!! ;) Kram på er!

    SvaraRadera
  3. Amy har rätt. Insta - NU! Kram!

    SvaraRadera
  4. Vilken bra rätt, och som tidigare kommentator säger, måste ju funka strålande på grillen! Gillas också att det är potatis som "lägger grunden" :-)

    Ha nu en riktigt fin helg och plugga in er ordentligt på den nya tekniken så ses vi snart på Instagram!

    Kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. På grillen bör den funka alldeles utmärkt, helt klart. Potatis är en väldigt bra grund, suger så fint upp skyn...mmmm

      Ja, den där tekniken... Nu har vi i alla fall lyckats få till det där med att dela bilderna på Facebook, nu ska vi bara se om vi kan få till inställningarna på kameran och se om vi inte kan få dom lite bättre...

      Kramarna

      Radera
  5. Fint paket, det dära! Och så fint ni tapetserat om här inne på bloggen också :)

    Ses på instagram snart då ;) Ni kommer inte kunna värja er! :)

    Kramar, trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det kändes som det saknades något i färgväg, tapeten får sitta uppe till vi kommer på något bättre.

      Nej, det verkar som vi inte kan värja oss alls... får se hur länge vi kan hålla ut:)

      Detsamma hopas vi du har,
      kramar

      Radera
  6. Mmm ja foliepaket är ju en höjdare på grillen:)
    Ha en fin fredag
    Kram från www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, bara att prova laga till dom där.

      Detsamma hoppas vi du haft,
      kramar

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails