måndag 15 februari 2010

Kycklinggryta med smak av Thailand

Så, kära bloggläsare, har vi dagen måndag igen, har ni haft en bra helg? Kyckling står på menyn i dag och vi drömmer oss till Thailand och längtar till sommarens resa dit. Tror de flesta av oss längtar till sommaren, känns som om att denna vintern är fasligt lång.
Dagens middag gör man precis i den smak som man själv föredrar så vill man ha hetta så öser man på med sambal oelek. Föredrar man syra så pressar man i mycket limesaft och de som känner för sälta tar i mer fisksås. Är ni som vi, två som har olika smak, så serverar ni limeklyftor och sambal som tillbehör så får var och en smaksätta med mer av det man föredrar. Så, åter igen, smaka er fram till er egen stil på detta receptet. Lycka till!

Thaikycklinggryta   2 port
2 kycklingfiléer
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
sambal oelek (efter eget tycke och smak)
1 röd paprika
2 selleristjälkar
riven färsk ingefära
1 burk kokosmjölk
lime
fisksås
Strimla kycklingen, hacka löken, tärna paprikan och skiva sellerin.
Fräs kycklingen och löken en stund och häll därefter i kokosmjölken.
Tillsätt sambal, selleri, paprika, ingefära, rivet limeskal och vitlök och sjud ca 10 minuter.
Smaka av med limesaft och fisksås.
Red av med maizena och servera med ris.

I morgon kockar vi till fisk i Mårtenssons kök, närmare bestämt torsk, det är ju tisdag. Nu ska vi göra oss redo för "Halv åtta hos mej", Anki ska sätta i sej rester av citronglasstårta och Håkan förbarmar sej över dumlebrulén som blev över i går. Dumlebrulén var för övrigt riktigt smaskig och det behövs absolut inget sockerlager överst. Den smakar väldigt gott med hallon till och det går säkert med vilka bär som helst om man är sugen på det.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

PS. Hjärtan på bilden i går har Ankis mor gjort i keramik. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!