tisdag 16 februari 2010

Fiskgratäng med ädelost

Fiskdax idag, vi har fått några förfrågningar om lite fler fiskrecept och vad gör vi inte för er, kära läsare. Så klart vi fixar till fisk till middag för er skull! Vi försöker äta fisk två gånger i veckan och torskblock är så enkelt om man vill ha en fiskgratäng som det faktiskt blir idag.
Just denna rätten har vi inte provat innan, det är ett recept som legat väldigt länge nu, så Håkan tyckte det var dags att prova. Vi har alltid klippt ut många recept ur tidningar och samlat på hög, när man sen går igenom urklippen så undrar man ibland varför man saxat ut vissa. Då är det dags för lite gallring och då åker de som inte verkar intressanta längre i soporna, medan de andra får en chans till. De vi kockar till och gillar skriver vi in i datorn för att sedan skriva ut och ha i vår receptpärm. Hur gör ni med recept, klipper ni oxå i tidningar och sparar?

Torskgratäng med ädelost  2 port
400 g torskfilé
saften från ½ citron
salt och vitpeppar
75 g ädelost
2 dl gräddfil
1 krm löksalt
2 msk tomatpuré
Lägg fisken i en smord ugnsfast form, pressa på citronsaft och krydda med salt och peppar.
Koka i ugnen på 200° i 15 minuter.
Smula ner osten i gräddfilen, smaka av med löksalt och tomatpuré.
Slå såsen på fisken, öka värmen till 225° och låt gratängen stå 10 minuter.

Så nu håller vi tummarna och hoppas att det blir en god middag vi får ikväll. Skriv gärna och kommentera de recepten ni provar, det är lite dåligt med det tycker vi. Det är roligare för oss med feedback från er, så kom igen nu, skriv på!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

1 kommentar:

  1. har alla recept som jag gjort i en pärm och där har jag också skrivit en kommentar om resultatet =)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!