onsdag 17 mars 2010

Burgarkväll

Vi kom på att vi glömt berätta för er vad vi tyckte om Ben och Jerry glassen vi köpte i fredags. Det är inte första gången som vi ätit deras glass men denna sorten har vi inte köpt tidigare och det var en positiv överraskning. Tror faktiskt att det är den godaste sorten vi har provat hitintills, bitarna av kakdeg och brownie är underbart smarriga. Gillar ni choklad så ska ni absolut prova "Half baked"!

Idag har vi gjort lite inköp till lördag då vi ska göra ett nytt försök med att bjuda våra vänner från Trelleborg på middag. De skulle varit här i januari men det besöket snöade inne, men på lördag ska det väl bli av. Vi har menyn planerad, bestämde varmrätten idag och efterrätten blir efter ett nytt recept som vi haft på lut ett tag.

Så till dagens middag som blev hemgjorda hamburgare med allehanda tillbehör. Vi brukar själv mala vår köttfärs, köper högrev som vi maler i en köttkvarn.

Hamburgare
Köttfärs
schalottenlök, hackad
vitlökspulver
lökpulver
1 msk Bongs Touch of taste kalvfond
några stänk worshestershiresås
Blanda samman allt och forma tunna biffar. Stek och avnjut med de tillbehör som du vill ha till din hamburgare.


Vi har alltid majonäs, ketchup, tomat, isbergssallad och inlagd gurka till våra burgare. Ibland blir det även färsk gurka, ost, kapris och fransk senap på.
Vad serverar ni till era burgare och vad är ett måste på dom?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

2 kommentarer:

  1. Gott med hemmaburgare!! Tomat, lök och någon sorts dressing är ett måste. Gärna ett salladsblad och saltgurka!! Mums!!

    SvaraRadera
  2. Mums, hemmaburgare är godaste. Det ser riktigt gott ut!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!