fredag 19 mars 2010

Pastasås med lövbiff

lövbiffssås till pasta

Vi har just avnjutit kvällens pastarätt och till den ett glas gott rött vin. Det blev lite egen komposition på såsen, vi hade lövbiff hemma så den strimlades och blandades med bl.a crème fraiche, grädde och vitlök. Sen smakade vi oss fram tills vi var nöjda och serverade det hela med ruccolasallad och kvartade tomater.

Pastasås med lövbiff
400 g strimlad lövbiff
2 vitlöksklyftor
purjolök
2 msk fransk senap
2 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
röd paprika
1 msk maggisås
salt och peppar
Tärna paprikan och strimla purjolöken. Stek köttet och lägg över i en gryta. Stek purjolöken och paprikan och lägg ner till köttet. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Servera till pasta med kvartade cocktailtomater och ruccolasallad.

Vill man så kan man äta syltlökar till, om man gillar den smaken. Vill man hotta till såsen så tar man i Sambal oelek efter eget tycke och smak.
Så får vi väl se om vi kan bojkotta Let's dance ikväll också, eller om vi ser resultatet, man är ju lite nyfiken ändå på vilka som dansar i finalen nästa vecka... Vi hoppas i alla fall att Claudia kommer dit och att hon dessutom tar hem vinsten, det är hon väl förtjänt!
Vem hejar ni på?

Smaklig måltid! / Anki och Håkan
x

4 kommentarer:

 1. Pasta helt i min smak! Låter supergott!!

  Kollar inte på Let´s Dance. Har kollat på "på spåret" och Skavlan de fredagskvällar jag varit hemma. Men det lilla jag sett tycker jag oxå att Caludia är värd att vinna!! Hejja hejja!!

  SvaraRadera
 2. Åh vad gott det verkar, alltid bra med nya pastarecept!

  SvaraRadera
 3. ericaochtommy@hotmail.com30 mars 2010 kl. 14:00

  vad är maggisås ?? svara gärna via mail

  SvaraRadera
 4. Ericaochtommy: Ha mejlat svar till er.

  Till er andra som kanske oxå undrar: Maggisås kan man köpa i de flesta Thaiaffärer. Det är en jättebra smaksättare och dippsås.

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!