fredag 16 juli 2010

Sås till grillat lamm.

Vi har ju lagt upp receptet på det grillade lammet vi tyckte var så väldigt gott och till det serverades en sås som var, i vårt tycke, helt underbar. Konstig nog eftersom den innehöll salvia och det är inte Anki någon större fan av men denna såsen föll även henne smaken;

Sås till grillat lamm
5 dl crème fraiche
1 kruka salvia
½ citron
3 vitlöksklyfta
1-2 msk honung
2 msk vit balsamvinäger
½ msk flingsalt
svartpeppar
Finhacka salvian och blanda ner i crème fraichen. Riv ner skalet på citronskalet i röran. Hacka vitlöken och blanda med saltet till en krämig massa och rör ner tillsammans med övriga ingredienser. Servera till grillat.

Såsen passar säkert lika bra till fisk och fågel som det gjorde till lamm och känns som ett bra alternativ till tsatsikin som det oftast blir till grillat i vårt kök... Har ni något bra tips på god grillsås?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Ngt som jag gillar till grillat och gör ofta är typ sallad och sås i ett. Jag klyftar tomat, skalar och hackar gurka i lagom stora bitar, hackar salladslök (mkt av det gröna för det är godast), blandar ihop allt med mkt gräddfil och lite salt. Fräscht, enkelt och riktigt gott. Idag åt vi grillat kött, ugnsbakad färskpotatis och så salladen. Underbart gott! =)

    SvaraRadera
  2. jag har också haft svårt för salvia innan, men nu tycker jag det är riktigt gott faktiskt.

    jag tycker om kalla såser med citruskaraktär, mm. supergott till grillat!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!