tisdag 5 oktober 2010

Efterlysning
Om allt fortsätter vara lugnt och får fortsätta som nu så bär det av till Stockholm några dagar i november. Vi ser verkligen fram mot några dagar i huvudstaden som vi tänker fylla med sightseeing (har "lite" kvar att titta på), shopping och framför allt god mat och dryck! Det bästa med att resa är nästan alla matupplevelser som restaurangbesök och matshopping tycker vi. Så därför har vi ett litet uppdrag till alla er som läser vår blogg, vi vill ha in massor av tips på bra restauranger, affärer och annat som ni vill dela med er av vad gäller Stockholm. Vi kommer att bo på First Hotell Reisen i Gamla Stan så det är bra om tipsen finns på något så när gångavstånd (i och för sig så går vi rätt långt för ett bra tips...).

Skansen har vi varit på...

Kändisar gillar vi...

Så kom igen nu, det är säkert många av er som sitter på många bra tips och idéer som ni kan dela med er av!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

7 kommentarer:

 1. Vi hade en härlig turistig helg i Stockholm för ett par år sedan. Blev en tur på Djurgården med besök på Vasamuseét. Lunch käkade vi på Rosendals trädgård. Sååååå mycket gott!! Dit måste ni gå för att äta lunch eller fika. Inte så mycket odling på hösten/vintern men fint ändå.

  http://www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000073

  SvaraRadera
 2. Jag brukar googla en visst typ av mat jag vill testa när vi ska till Sthlm. Så gjorde vi med den libanesiska restaurangen. Lilla Pakistan ska också vara bra. Finns flera olika häftiga restaranger med veitnamesisk o thailänsk mat. Lunch har vi ätit i kaknästornet som var god. Och Gondolen! Drinkarna - ett måste! Maten är också kanon. Soldaten sveijk (vet inte om det stavas så) är lite kul och annorlunda. Tja... Googla...

  SvaraRadera
 3. jag tycker ni ska gå till Stockholms matvarufabrik. har inte varit där på några år men jag har alltid varit så nöjd med vin, mat och personal.

  SvaraRadera
 4. Här är restaurangens hemsida. Jag tror den skulle passa er. http://www.matvarufabriken.com/

  SvaraRadera
 5. En häftig restaurangupplevelse med lite ovanligt koncept är Smak på Restaurangen (en del av Melker Anderssons imperium).
  Man väljer inte rätter, utan smaker: 3/5/7 stycken. Som att sätta ihop en egen liten avsmakningsmeny, fast lite billigare. Riktigt spännande kompositioner.
  Jag har varit där två gånger och varit väldigt nöjd.
  http://www.restaurangentm.com/

  Stockholms mest prisvärda lunch finns i Strömmingsvagnarna (en står vid Slussen, en på Odengatan, vid Stadbiblioteket). Riktigt goda och frasiga filéer, med mos och pressgurka.

  Har man inte fått nog av fisk kan man äta konstnärligt tillagad lyx-sushi på Råkultur (obs, ej kvällstid). Kvällstid finns lyxrestaurangen Esperanto i samma hus - där har jag dock inte varit eftersom det ligger aningens över min prisklass... :)

  SvaraRadera
 6. Lite matshopping också:
  *Kajsa Warg (finns på Söder och vid St Eriksplan) har allt möjligt spännande, ekologiskt och fräscht
  *Good Store om man är nyfiken på vegetariska/veganska specialprodukter
  *Hötorgshallen, Östermalms Saluhall
  *Stockholms Eter- & Essencefabrik på Wallingatan ser ut som ett gammeldags apotek, fullt med kryddor och smaksättningar till bak, julgodis eller annat
  *Taylor & Jones på Hantverkargatan: två engelsmän som säljer högklassiga korvar och andra brittiska specialiteter (har själv inte varit där, men hört mycket gott om dem)
  *Bröd och bakverk från La Petite France (där man kan passa på att äta lunch).

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!