tisdag 7 december 2010

Morotspannkaka och whisky

I dag snor vi ett recept på en Morotspannkaka från Sofie som har bloggen Mumsfillibaba. Hon i sin tur hittade receptet på ICAs hemsida, men vi ger faktiskt henne äran eftersom vi inte hade hittat receptet utan hennes hjälp... Det enda ni ska tänka på, som Sofie tipsade om, är att gärna ta i mer bacon än vad det står i receptet. Vi hade inga bacontärningar hemma så det blev rökt sidfläsk istället och det gick hur bra som helst. Vi stekte några extra skivor som vi serverade till. Vill man ha en vegetarisk variant hoppar man bara över köttet.


Behöver någon kanske ett tips på en bra julklapp till en whiskyälskare? Då har ni kommit rätt idag, Håkan köpte nämligen en, för honom, ny sort på systembolaget förra veckan. En 18-årig Highland Park, nr 437, var den som han fastnade för och det visade sej vara ett bra val. Den hade en mjuk smak, nästan lite som konjak och föll honom väl i smaken även om han annars föredrar Islay Whisky, de riktigt rökiga sorterna. 


Dagens tomte är en tomte med lite attityd, kanske är han redan trött på julen eller kanske har han inte ätit tillräckligt med pepparkakor än? Fast om man ska gå på färgen i ansiktet så har han kanske smakat på något annat än pepparkakor....


Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

 1. Ha ha ja den tomten ser ut som en bohuslänsk fylletomte ;. Funderade också på att testa Sofies morotspannkaka, frågan är om barnen som älskar fläskpannkaka kan godta de "hemska grönsakerna" ;)

  SvaraRadera
 2. Den där morotskakan får jag allt ta och testa på , vilken härlig tomte :-)

  SvaraRadera
 3. Kaksmulan; Ja visst ser han lite ankommen ut... Tycker du ska prova, vi gillade den riktigt mycket och grönsakerna märker man inte så mycket av, fast barnen kanske gör det:)

  Cupcakesfluffan; Jo, visst är han go, kul när de har "det där".

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att ni testade pannkakan!! Visst blev den god! Kul att inspirera!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!