lördag 18 december 2010

Uppförsbackar i livet.

I dag har jag varit hemma hos mina föräldrar där min far bjöd på en god lunch, fläskfilé i sötsur sås med ris till. För tillfället är det lite si och så där hemma, det är nämligen så att min mor är väldigt sjuk, hon drabbades i somras av ett återfall av cancer och hon blir inte bättre, snarare har det de senaste dagarna gått på andra hållet. Det finns inget att göra längre, men vi försöker att fortsätta leva så vanligt och "normalt" som vi kan eftersom vi vet att det är så hon önskar att det ska vara.
Vi vet hur roligt hon har tyckt det har varit att kika in här i vårt kök och hur stolt hon har varit över alla som gjort likadant. Hon har värvat en del av våra läsare och är ansvarig för en hel del av recepten som vi delar med oss av, så vi vet också att hon inte skulle vilja att vi slutar skriva här. Eftersom det också ger oss ett litet andningshål och tillfälle att få tänka på lite annat, så skriver vi vidare.

Det är ju Håkans jobblördag idag så därför blir det en sen lördagsmiddag för vår del. Vi tänkte sätta i oss lite grillad tonfisk, eller rättare sagt så blir den stekt på grilljärnet, och till det blir det risotto a'la Nigella. Receptet har vi bjudit er på i ett tidigare inlägg och är ni nyfikna och sugna så hittar ni det här.
Dagens tomte ska vi inte heller glömma, det blir en påpälsad sådan idag och det kan behövas. Ska han ge sig ut i kylan och snön, för att kolla så alla fortsätter att vara snälla fram till jul, så behöver han varma kläder.


Hoppas ni får en härlig lördagskväll och att ni tar hand om varandra i all julstress!
/Anki

18 kommentarer:

 1. Ibland är livet orättvist!! Denna fruktansvärda sjukdom!!! Tänker på er och hoppas att ni får en lugn och skön jul tillsammans!

  Var också sugen på Risotto ikväll men det blir det inte...

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är livet som det är, man tillåts inte vara glad och frisk jämt. Hoppas din mamma inte har det för jobbigt bara. Kram

  SvaraRadera
 3. Fy så tråkigt! :(
  Tänker på er.

  SvaraRadera
 4. Vad jobbigt för er alla! Önskar att julhelgen ändå blir så bra som den bara kan!

  SvaraRadera
 5. Jag förstår precis hur Du/Ni har det!

  Just Julen är värsta tiden på året, när anhöriga är sjuka eller har gått bort.

  Minsta lilla förändring blir så märkbar! Försök att bara njuta och vara tillsammans! :)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Så tråkigt, kan förstå att det blir extra jobbigt över julen, vi får hoppas din mamma mår ok över julen så att hon får en fin jul ihop med er
  Kram

  SvaraRadera
 7. Tänker på er i massor! Ta hand om varandra! Kram Gourmetmorsan

  SvaraRadera
 8. världens megasuperduperhugamegastörsta kram till er. verkligen. världens största! tänker på er!

  SvaraRadera
 9. Det var verkligen tråkigt att höra. Jag förlorade själv min mamma i denna hemska sjukdom då jag var 27 år, så hon fick aldrig träffa mina barn.

  Tänker på er!

  SvaraRadera
 10. Fy vad tråkigt, men som du säger ni få försöka göra det bästa av det för hennes skull.Livet är orättvist ibland. Här blir det en liten lugnare jul eftersom min farmor gick bort i veckan. Vi försöker dock göra det bästa av det för våra barns skull. Hoppas ni får en trevlig jul trots allt och att din mamma få va pigg och fira jul med er..

  SvaraRadera
 11. Vi tänker på er här borta på Öland! Många kramar till er från mig, Olof och Bally!

  SvaraRadera
 12. Vilken superfin tomte! En sån skulle jag vilja ha :-)

  SvaraRadera
 13. Erika; Tack!

  Karin; Ja, visst är han gosig.

  SvaraRadera
 14. Hej, ni vet att ni har mitt varmaste medkännande. Min man förlorade ju sin mamma i cancer i september. Nu när julen närmar sig känns det extra tungt men också fint att tänka på henne.

  Jag förstår precis vad ni menar med "andningshål" och jag minns att ni skrev så fina och stöttande kommentarer på min blogg när jag behövde det tidigare i höstas. Tack än en gång.

  Ta väl hand om varandra, prata och kramas mycket.

  Kram Erika

  SvaraRadera
 15. Erka; Tack! Vi ska göra denna julen så bra vi bara kan efter omständigheterna. Tänker på er oxå!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!