fredag 17 december 2010

En tur över sjön.

Jo minsann, det blev en tur på Östersjön i dag för vår del. Vi stack iväg tidigt i morse med Katamaranen som tog oss till Rönne där vi vandrade runt några timmar. Det var en del år sedan vi var där sist och det har öppnat en hel del nya och roliga affärer som vi besökte. Det blev lite shopping, mest av den flytande varan men även en hel del annat skoj, bl.a en brödkorg som vi letat efter länge nu. Några julklappar hittade vi också och det känns ju bra, vi har inte direkt varit ute tidigt med dom inköpen i år...

Ett ölstopp hann vi också med, det blev en julöl i Håkans glas

Hemfärden gick med färjan och på den åt vi danskt julabord, mest likt ett smörgåsbord förutom ris a'la Maltan som serverades till efterrätt. Det fanns mycket att välja mellan så det blev en del svängar... Vi kom på att vi är väldigt olika på hur vi lägger upp maten på våra tallrikar... Vilken tallrik är vems, tror ni?Vi kan avslöja att den övre tillhör Anki och den under är Håkans.

Dansk fläskesteg, anka, rökål och potatis med karamelliserat socker var bara några av de få rätterna som fanns på bordet med varmrätter. För matsmältningens skull, en lille en...

Nu ska vi vila våra ben i soffan, i morgon ringer Håkans klocka tidigt eftersom han ska jobba. För Ankis del blir det städning och ett besök hos föräldrarna som står på schemat. 
Innan vi avslutar ska vi slänga in en bild på dagens tomte, en gungande sådan. Denna har Anki fått, när hon var liten, av sin farmor och den är en av de tomtar som måste hänga uppe om det ska vara en riktig jul! 

Hoppas ni får en härlig helg!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

 1. Jag skulle nog ha gissat tvärtemot när det gällde tallrikarna! Ha en trevlig helg! :-D

  SvaraRadera
 2. HAha....intressant det där hur man lägger upp på tallriken när man käkar buffé. Jag tar alltid för mycket och det blir ganska sörjigt när man äter.... Varför lär man sig inte?!

  SvaraRadera
 3. Julklappar? Finns sådana fortfarande? Trodde de var omoderna och att man riktade in sig enbart på att äta! Måste jag köpa en till sambon nu? Ojoj!

  P.S. Hörde en intervju där en kock på en Finlandsfärja ondgjorde sig över folk som blandade sill med både kallskuret som varmrätter på tallriken. Ohyfsade bondtölpar tyckte han ;)

  Själv har jag en känsla av att det är könsbundet. Nu får jag väl på nöten :D

  Kram och ha en härlig helg! :)

  SvaraRadera
 4. Frostrosor; Jaha, nej då gissade du fel. Detsamma.

  Sofie; Visst är det märkligt att det blir sådan skillnad på tallrikarna.

  Lena; Om du ska köa till sambon eller inte beror ju sej helt på om han har varit snäll...:)
  Kanske det ligger något bakom könstillhörigheten, fast å andra sidan så är ju Sofie ett exempel på att det kanske inte är det.

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!